Programul Empowering Women in Agrifood, mai ajută alte zece antrepenoare

38

Programul dezvoltat de EIT Food şi implementat de Impact Hub Bucharest pentru al doilea an consecutiv oferă celor 10 participante mentorat personalizat, sesiuni de networking, conexiuni şi acces la o platformă digitală internaţională, cu posibilitatea de a primi finanţare de până la 10.000 de euro, conform unui comunicat al Impact Hub Bucharest.

Un număr de 43 de antreprenoare s-au înscris în cea de-a doua ediţie a programului Empowering Women in Agrifood pentru a dezvolta idei de afaceri în sectorul agroalimentar.

În cadrul programului, cele 10 antreprenoare selectate în program sunt: Ana-Maria Ilie; Annamaria Kiss; Cristiana Necula; Eugenia Ana Bucur; Eva Csutak; Ioana Verebi; Ioana Miruna Toanchina; Raluca Sorina Hladiuc; Raluca Oancea; Ştefania Filip.

Astfel,  antreprenoarele se vor întâlni cu 10 mentori pregătiţi să le ofere cele mai bune sfaturi pentru dezvoltarea ideilor şi a planului de business.

Cei 10 mentori din program sunt: Mădălina Cocan – Marketing Manager, Lăptăria cu caimac; Romeo Vasilache – director executiv, Fundaţia pentru Dezvoltarea Agriculturii; Mircea Vădan – Manager/Board Member, Activize.Tech/Cluj Startups; Gabriela Enescu – Partener Uppercase- Peregrin; Cristina Chiriţă – expert Entrepreneurship and Innovation Ecosystems; Mihai Mihu – coordonator proiecte, Asociaţia Creştem România; Ştefania Cristescu – director Marketing şi Comunicare, Patria Bank; Stelian Burduhos – fondator, Horeca Land România, Dana Lupşa-Tătaru – fondator, Brand Alchemist; Lucia Radu – project Manager, Impact Hub Bucharest.

Totodată, antreprenoarele vor participa la 5 evenimente principale ce vor avea loc pe parcursul celei de-a doua jumătăţi a anului, din iulie până în decembrie 2020: Eveniment de prezentare a programului – 5 iulie; Eveniment de matchmaking mentor – mentee – 9 iulie; Workshop de business – august; Eveniment Masterclass-training si pregatire si eveniment deschis cu invitaţi din domeniu- septembrie; Eveniment de pitching şi networking – finalul lunii noiembrie.

Concret, participantele vor avea posibilitatea de a câştiga până la 10.000 euro, de a descoperi alte programe EIT Food, precum şi acces la investitori, business angels şi cooperative, care o să le ajute să ducă afacerile lor la următorul nivel.

În prezent, Empowering Women in Agrifood este un program dezvoltat de EIT Food pentru un total de 80 de femei antreprenor din 8 ţări europene (Lituania, Portugalia, România, Spania, Bulgaria,Grecia, Polonia şi Turcia), fiind implementat în România de Impact Hub Bucharest.

Iar, Impact Hub Bucharest este spaţiul dinamic în care profesionişti şi antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor şi iniţiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spaţiu de coworking din România, cu o comunitate de aproximativ 2.000 de membri în două locaţii centrale din Bucureşti, iar la nivel global organizaţia este prezentă în peste 100 de locaţii din peste 50 de ţări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susţine ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor şi finanţare directă, precum şi cea mai mare platformă online de educaţie antreprenorială.

Aşadar, Institutul European de Inovare şi Tehnologie (EIT) este un organism al UE, creat de Uniunea Europeană în 2008 pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei. EIT face parte din programul Horizon 2020, programul-cadru de cercetare şi inovare al Uniunii Europene.EIT Food este un consorţiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului şi inovaţiei în sectorul agroalimentar. Membrii comunităţii EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare şi universităţi din 13 ţări.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News