Razboiul brevetelor dintre Apple si Nokia se incheie

88

Foarte multi ani Nokia, inca de pe vremea cand era unul din gigantii telefoniei mobile, si Apple au fost intr-o continua disputa in ceea ce priveste brevetele. Se pare ca cele doua companii au reusit in final sa se aseze la masa negocierilor si sa se puna de acord pentru a nu mai contina acest “razboi”.

Cele doua companii au ajuns la un acord prin care Nokia le va oferi celor de la Apple acces la infrastructura de baza. Este totusi ciudat sa vezi ca una din cele mai cunoscute companii va permite accesul unei alte companii concurente sa aiba acces la infrastructura anumitor dispozitive.

In schimbul acestor informatii de retea, Apple va pune in vanzare pe Apple Store produsele Nokia. Nu este vorba despre celebrele telefoane Nokia 3310 care au facut istorie cu bateria “nemuritoare”. Apple va vinde accesorii digitale Withings, obtinute de firma olandeza tot in cadrul unui acord incheiat acum 2 ani.

“Acesta este un acord semnificativ intre Nokia si Apple . El schimba relatia noastra cu Apple de la adversari in instanta la parteneri de afaceri care lucreaza in beneficiul clientilor nostri.”, a declarat Maria Varsellona, ​​Chief Legal Officer la Nokia.

Si de cealalta parte, cei de la Apple au primit pozitiv noile acorduri prin care se rezolva orice disputa din trecut legata de brevete.

“Suntem multumiti cu aceasta rezolvare a disputei noastre si asteptam cu nerabdare sa extindem relatia de afaceri cu Nokia.”, a precizat Jeff Williams, Chief Operating Officer la Apple.

Sursa: imagazin.ro