Reabilitarea Cazinoului din Constanța

 Viorica Dăncilă a anunțat, la începutul ședinței de Guvern de luni, că marți vicepremierul demis Daniel Suciu va fi prezent la Constanța unde se va asigura că va fi semnat contractul pentru reabilitarea Cazinoului Constanța.

„După zeci de ani de așteptare, mâine, unul dintre simbolurile României – Cazinoul din Constanța – va avea garanția că va fi refăcut. Guvernul nostru a reușit, în ciuda multor contestații, să pregătească în detaliu proiectul, astfel încât să ne asigurăm că acest obiectiv simbol va fi reabilitat. În această noapte, la ora 12.00, expiră și ultimul pas procedural pentru atribuirea contractului de reabilitare”, a declarat Viorica Dăncilă, în debutul ședinței Executivului de luni.

Liderul PSD i-a transmis lui Daniel Suciu să fie prezent marți la Constanța pentru a se asigura că va fi semnat contractul respectiv.

„Domnule vicepremier Suciu, ați arătat cum trebuie să acționeze un ministru implicat. Vă rog ca mâine (marți – n.r.) să fiți la Constanța și să vă asigurați că acest contract va fi semnat!”, a conchis Dăncilă.

Pe 8 mai, Guvernul a adoptat o hotărâre privind indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea și restaurarea cazinoului din Constanța. Valoarea proiectului este de aproximativ 112 milioane lei, iar termenul de execuție este de 30 luni.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, faţă de documentația avizată iniţial, în anul 2015, principalele modificări vizează:

„- reconfigurarea funcțională și adaptarea spațiilor interioare și exterioare la noile funcțiuni propuse prin tema de proiectare, reprezentative pentru viața social-culturală a orașului și pentru un monument de categorie ”A” cu valoare arhitecturală și istorică excepțională;

– adaptarea proiectelor de arhitectură, structură și instalații la noile funcțiuni propuse, ținând cont de actualizarea expertizelor și studiile la această fază de proiectare;

– revizuirea documentațiilor de arhitectură și componente artistice (pictură murală, stucco-marmură, stucatură policromă, metal şi vitralii) pentru tratarea corespunzătoare a degradărilor survenite în perioada 2014 – 2018;

– actualizarea normativelor de proiectare și a legislației în domeniu”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata