Reguli noi pentru investitori. Guvernul dorește mai multe pensiuni și locuri de cazare în Delta Dunării

18

În Delta Dunării, investitorii turistici vor putea construi pensiuni agroturistice cu un teren aferent de cel puţin 200 de metri pătraţi, limita fiind redusă de la minimum 1.000 de metri pătraţi, prin ordinul ministrului Turismului, Bogdan Trif, în condiţiile în care suprafaţa de uscat în această zonă este redusă şi este potenţial de dezvoltare.

Noul act normativ special dedicat investitorilor în turismul din Deltă ușurează construcţia de pensiuni agroturistice şi accesarea de fonduri pentru dezvoltarea turismului pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

„Deci şi cei care deţin suprafeţe mici de teren în Deltă, înconjurate sau traversate de apele Dunării, pot dezvolta de acum, pensiuni agroturistice şi pot primi bani pentru investiţii, se scrie într-un comunicat al Ministerului Turismului.

Trif a cerut autorităţilor locale din judeţul Tulcea să creeze condiţii pentru atragerea de noi investitori şi pentru dezvoltarea cât mai rapidă a Deltei Dunării şi a zonelor limitrofe.

„Orice construcţie de tip agroturistic în zona Biosferei Deltei Dunării va fi permisă de acum chiar dacă zona de uscat se va întinde doar pe 200 mp, însă doar în condiţiile şi sub prevederile stricte de protecţie a mediului, faunei şi florei din Deltă”, a susținut ministrul.

El a precizat că nu va suporta nicio îndepărtare de la regulile de mediu, fiind adeptul proiectelor turistice sustenabile, durabile şi dedicate generaţiilor viitoare.

Trif s-a întâlnit duminică, înainte de deschiderea sezonului estival, cu autorităţile şi operatorii turistici din Constanţa, Tulcea şi Delta Dunării pentru a discuta problemele cu care se confruntă turismul din zonă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata