România nu a depus niciun efort de a-i convinge pe parlamentarii și guvernanții olandezi de necesitarea primirii României în spațiul Schengen

32

Olanda continuă să se opună intrării României în spațiul Schengen, iar europarlamentarul Cristian Terheș a luat foc din cauza modului în care politicienii de la București au abordat relația cu parlamentarii și guvernanții olandezi.

Acesta aduce critici la adresa Olandei, dar mai ales la adresa politicienilor români, după ce Parlamentul acestei țări s-a opus, în mod oficial, intrării României în spațiul Schengen.

Cristian Terheș reclamă o greșeală uriașă: „Cu oamenii ăștia din Parlamentul olandez și din Guvern a vorbit cineva?”

Astfel, europarlamentarul Cristian Terheș îi critică pe cei aflați la putere în România pentru că nu au depus un efort de a-i convinge pe parlamentarii și guvernanții olandezi de necesitarea primirii României în spațiul Schengen. El a cerut ca acest eșec să fie urmat de demisii la București.

În opinia sa, „Întrebarea principală ar trebui să fie adresată Guvernului României, lui Nicolae Ciucă și Ministerului de Externe, lui Bogdan Aurescu.

Cu oamenii ăștia din Parlamentul olandez și din Guvern a vorbit cineva, înainte de a urla că trebuie să intrăm în Schengen până la finalul anului?

Eu am vorbit cu oficiali olandezi. Absolut nimeni nu a vorbit cu cineva din Parlamentul Olandei despre asta. S-au trezit cu asta, că nu suntem primiți în Schengen, fără a se pregăti pentru asta.

Nu au avut loc întâlniri oficiale și neoficiale cu politicienii de la ei. După un asemenea eșec, cu Parlamentul Olandei, cineva trebuie să-și dea demisia”, a declarat Cristian Terheș, invitat miercuri la România TV.

Cristian Terheș, ferm împotriva pachetului legilor justiției

Mai mult, un alt subiect de discuție a fost cel al legilor justiției. Europarlamentarul PNȚCD l-a acuzat pe ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, de trădare și spune că acest pachet de legi nu are nicio legătură cu aderarea la spațiul Schengen, cum încearcă unii să vehiculeze.

Astfel, „Modificările care s-au făcut de la legile justiției, am fost primul care a deschis acest subiect.

Vine trădătorul Predoiu și spune că oficialii europeni vor să renunțăm la supremația Constituției în România și că oficialii europeni spun că e OK să intre ofițeri acoperiți în justiție sau că protocoalele secrete e OK să fie introduse?!”, a afirmat Cristian Terheș.

„Nu înseamnă că ești mai puțin european dacă-ți pui pe primul loc interesul național”

Din punct de vedere european, europarlamentarul afirmă că, spre deosebire de alte țări puternice, precum Germania, în România politicienii nu vor să apere interesul țării și pun interesul european înaintea interesului României: „Se comportă ca sclavi”.

În afirmaţiile sale, „Este simplu. Politicienii din Germania pun pe primul loc interesul Germaniei. De asta nu există teoria ca dreptul european e peste Curtea Constituțională și Constituția Germaniei și se înțelege de ce nemții deschid mine și termocentrale, în timp ce nouă ni se spune să le închidem.

Vina este în România, slăbiciunea și slugărnicia clasei politice. Nu are legătură cu corupția. Efectiv, acești oameni din România nu știu să apere interesul României. Se comportă ca sclavi. Ai nevoie în funcții publice de oameni liberi, care pun pe primul loc interesul României.

Nu înseamnă că ești mai puțin european dacă-ți pui pe primul loc interesul național. Nu înseamnă că ești contra UE sau contra NATO. La urma urmei, fiecare țară își apără propriul interes. Nu vei fi niciodată respectat dacă tu, ca lider politic, nu aperi interesul propriei țări.

Vă dau un exemplu. Arătați-mi un lider politic, un dictator dintr-un stat din Asia sau Africa, în poze cu un președinte din vestul Europei. Nu e niciunul. Sunt folosiți și aruncați la gunoi. La fel se întâmplă și cu România”, a mai declarat Cristian Terheș.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro