Se prelungeşte şomajul tehnic pentru părinții ai căror copii urmează cursurile școlii online

25

În cadrul unui evaniment organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România, la care a participat și ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan care a anunțat că Guvernul va prelungi măsura şomajului tehnic pentru angajaţii care vor avea nevoie. În plus, ministrul a anunțat și măsuri de sprijin pentru părinți.

Șomajul tehnic va fi prelungit de miercuri. Cine primește bani? Raluca Turcan tocmai a anunțat

Astfel, în cursul zilei de miercuri, ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a declarat, în cadrul evenimentului că Executivul va adopta din nou şomajul tehnic.

Într-o altă ordine de idei, Raluca Turcan a anunțat că Guvernul va adopta o ordonanță de urgență care să ofere sprijin pentru părinții ai căror copii urmează cursurile școlii online.

Aşadar, „Noi vom adopta din nou şomajul tehnic, astăzi, în şedinţa de Guvern. De fapt vom prelungi aplicarea şomajului tehnic, vom adopta o ordonanţă de urgenţă care să ofere sprijin pentru părinţii care se află acasă, pentru supravegherea copiilor care sunt în şcoală online şi, de asemenea, în şomajul tehnic intră şi alte categorii de profesionişti care vor putea primi un sprijin activ în cazul în care evoluţia pandemică se înrăutăţeşte”, a afirmat Raluca Turcan, în cadrul unui eveniment organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.
Contracte mai flexibile pentru angajatori și angajați

Ministrul Muncii a mai spus că Executivul are în vedere permiterea contractelor și mai flexibile pentru angajați și angajatori.

În opinia sa, „Am flexibilizat ‘kurzarbeit’ şi l-am făcut mai accesibil, dar cred că în materie de flexibilizare relaţii de muncă se poate face mai mult şi avem pregătit, în momentul de faţă, un act normativ, să vedem dacă va fi ordonanţă sau proiect de lege, astfel încât să oferim posibilitatea şi unor contracte cu timp de muncă inegal, cum ar fi ‘casual work’ sau ‘job sharing’, ‘employ sharing’ sau alte forme de astfel de contracte”, a menţionat Raluca Turcan.

Totodată, ministrul Muncii și Protecției Sociale a participat la evenimentul online organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR) privind lansarea celei de-a 19-a ediţie a lucrării „Carta Albă a IMM-urilor din România”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata