Secretarul general al NATO și Klaus Iohannis au ajuns la baza militară de la Mihail Kogălniceanu

80

Vineri 11-10-2022, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, împreună cu președintele Klaus Iohannis, au ajuns la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, din județul Constanța. Vizita șefului NATO în România coincide și cu sosirea militarilor americani din cadrul misiunii Task Force Cougar detașați de Washington din Germania pentru a consolida flancul estic al NATO ca răspuns la masarea trupelor ruse la graniță cu Ucraina.

 În jurul orei 7.30, primul convoi militar american a ajuns la Baza Militară Mihail Kogălniceanu. Este vorba despre o coloană de aproximativ 18 trailere. Iar a doua coloană se va pune în mişcare de la Nădlac vineri, în cursul dimineţii, pe acelaşi traseu, anunța Ministerul Apărării Naționale. Cel mai probabil, a doua coloană va ajunge la Mihail Kogălniceanu vineri seară. În cursul nopții, la vama Nădlac a ajuns și un al treilea convoi. Toate vor ajunge la baza de la Mihail Kogălniceanu.

În contextul celor trei convoaie, formate în total din 48 de trailere, aduc tehnică militară, printre care transportoare blindate Stryker.

De altfel, la ora 11:20 sunt programate convorbiri oficiale între președintele Iohannis și  Jens Stoltenberg, urmând ca la ora 11:45 cei doi oficiali să se întâlnească cu militarii dislocați în bază.

Despre criza politică actuală, Jens Stoltenberg a declarat joi că Rusia are de ales între calea diplomatică și confruntarea, subliniind că în al doilea scenariu va plăti un preț mare. El a vorbit despre întărirea Flancului Estic al NATO, cu referire directă la Polonia și România.

În plus, şeful NATO a făcut aceste afirmații în cadrul conferinței de presă comune susținute la Bruxelles, alături de premierul britanic Boris Johnson. Stoltenberg a declarat că ne aflăm într-un moment „periculos” al crizei de secruitate din regiune.

Aşadar, secretarul general al NATO efectuează vizita în România la invitaţia preşedinteluiKlaus Iohannis.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata