Sfaturi despre cum să devii antreprenor

0

Vrei să devii antreprenor? Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ții cont dacă îndrăznești să transformi în realitate o idee sau un proiect.

 1. Trebuie să fii conștient de ceea ce știi să faci. Pentru a începe o afacere, nu este necesar să aștepți să-ți vină inspirația sau să apară o idee grozavă. În realitate, pionierii, primii care lansează idei grozave pe piață, nu trebuie să câștige. Cel mai important lucru nu sunt ideile bune și rele, ci afacerile bine sau prost gestionate, adică cheia este să conștientizezi ce știi să faci bine. Trebuie să fii deschis și să inovezi.
 2. Trebuie să faci un plan de afaceri. Este un document care servește atât întreprinzătorului, cât și partenerilor. Este important să înțelegi bine acest lucru. Pentru asta, este convenabil să faci calcule și să schițezi mai multe scenarii. Următorul pas este să faci un rezumat de una sau două pagini. Acest rezumat trebuie să fie ușor de înțeles de către ceilalți și foarte vizibil, deoarece va servi pentru a găsi parteneri și investitori.
 3. Gândește-te la cine te poate ajuta. Există oameni cărora le place să ajute. Există întotdeauna persoane dispuse să ofere sfaturi gratuite sau să ofere informații despre cunoștințe care pot colabora cu antreprenorul care se consideră puțin confuz. Însă nu trebuie să acorzi atenție tuturor sfaturilor, afacerea este a ta și și tu ai ultimul cuvânt. Nu uita că cele mai bune sfaturi vin întotdeauna de la rude și prieteni.
 4. Evaluează riscurile. Este indicat să te gândești cu mare atenție la cât de mult timp și bani vrei să riști.
 5. Încheie un parteneriat. Este esențial, de asemenea, să închei un parteneriat și să te gândești împreună cu partenerii la modul în care vreți să se desfășoare afacerea în viitor. Este indicat să te gândești cum vrei să decurgă lucrurile.
 6. Testează produsul și adaptează-l. Primul lucru pe care un antreprenor ar trebui să îl încerce este să vândă. Dacă nu intenționezi să faci o investiție, nu trebuie să-ți creezi o afacere până când nu începi să facturezi.
 7. Creează o structură juridică simplă. Nu te complica cu formule juridice complexe, dacă nu este necesar. Poți crea o societate cu răspundere limitată sau să te înregistrezi ca persoană care desfășoară activități independente.
 8. Angajează un contabil. Dacă nu ești obișnuit cu gestiunea sau nu ești familiarizat cu contabilitatea și taxele, este important să angajezi un contabil cu experiență. Este cel mai bun mod de a evita problemele viitoare cu organele fiscale.

 

 1. Să uiți de subvenții. Istoria arată că, mai devreme sau mai târziu, activitățile subvenționate treptat dispar. Dacă reușești să prinzi o subvenție potrivită pentru afacerea ta, nu ezita să profiți de ea, dar nu trebuie să-ți adaptezi afacerea datorită faptului că primești o subvenție.
 2. Generozitate. Este un principiu esențial. Generozitatea este o virtute, și dacă ești responsabil de o afacere care începe, nu este indicat să te zgârcești. Este mai bine să le oferi anumite avantaje clientului sau partenerilor. Dă dovadă de generozitate și fă un gest frumos față de clienți sau parteneri. Vei vedea că vei avea doar de câștigat.
 3. Deschide-ți un magazin. Poate fi un supermarket, un pet shop, un magazin de unelte pentru întreținere și reparație, un magazin universal, cu sistem cash & carry, cu produse reduse etc. Îți poț deschide orice tip de magazin dorești. Pentru a-l ameneja în mod corespunzător, te sfătuim să îi contactezi pe specialiștii Frameworks Srl.

Aceștia îți vor oferi cele mai bune sfaturi privind amenajarea unui spațiu comercial și rafturi metalice de tip comercial, de cea mai bună calitate, pe care le poți găsi pe rafturionline.ro. Nu ezita să-i contactezi pentru a afla exact cum trebuie să procedezi.

 1. Promovează-ți afacerea. Pentru ca o afacere să devină cunoscută și să se dezvolte astfel încât să-ți aducă profit, trebuie să o promovezi. Cea mai bună soluție pentru a face asta este să te înscrii pe platforma BIGG.ro, o platformă de tip B2B (Business to Business), care are capacitatea a conecta producători, importatori, distribuitori regionali sau naţionali, retaileri și furnizori de servicii. Totodată, ajută companiile să stabilească relații de afaceri pentru a găsi cele mai bune oferte și oportunități.

Făcându-ți cont pe această platformă vei avea posibilitatea să-ți promovezi produsele sau serviciile. Așadar, profită de cea mai bună oportunitate de a-ți face compania cunoscută.

Devino un antreprenor de succes ținând cont de aceste sfaturi!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata