Sindicaliștii STB ignoră decizia instanței și cer demisia directorului general

Deși justiția a decis suspendarea grevei și reluarea activității societății de transport public din Capitală (STB), șoferii au reluat protestul în dimineața de vineri, 21 ianaurie.

În opinia lor, „Suntem în aceeași situație ca ieri. Suntem deschiși dialogului, ne cerem scuze bucureștenilor. Vom face tot ce e posibil ca să deblocăm această situație. Sentința judecătorească e executorie. Angajații să înțeleagă că își periclitează locul de muncă.

Cineva, cu bună știință, a încălcat contractul colectiv de muncă. Fiecare angajat să apeleze la conștiința proprie. Pe traseu sunt trei vehicule. Executorii judecătorești merg la sediul fiecărui punct de lucru pentru afișarea deciziei. Azi, instanța se va pronunța cu privire la legalitatea grevei”, a declarat directorul STB, Adrian Criț pentru Digi 24.

În contextul cererilor, sindicaliștii cer, în continuare, demisia directorului general. ”Dacă directorul își dă demisia, toată autobaza Ferentari iese pe traseu” a declarat liderul de sindicat Mihai Trancă.

De altfel, primarul Capitalei Nicuşor Dan se află sediul STB pentru negocieri.

Surse din Primăria Capitalei vorbesc despre cele 250 de dosare de angajare de șoferi depuse la societate, care pot fi luate în calcul pentru a înlocui șoferii ce nu respectă decizia instanței și refuză să intre întrafic, riscând să le fie suspendate sau desfăcute contractele de muncă. Mai mult, este și o metoda de a sparge monopolul sindicatului condus de Vasile Petrariu.

Aşadar, ”Ca urmare a hotărârii Tribunalului Bucureşti prin care instanţa de judecată dispune suspendarea grevei declanşate la Societatea de Transport Bucureşti STB SA şi reluarea de îndată a activităţii, angajaţii societăţii au obligaţia de a respecta decizia instanţei şi de a ieşi în traseu conform itinerariului şi foii de parcurs.

Din verificările efectuate, s-a constatat că personalul implicat în această grevă ilegală care a paralizat astăzi Capitala, refuză să-şi reia activitatea. Există posibilitatea ca această grevă să continue şi mâine, liderii sindicali punând presiune pe salariaţii STB SA pentru a nu-şi îndeplini sarcinile de lucru.

Desconsiderarea nevoilor bucureştenilor din zona metropolitană şi ignorarea cu bună ştiinţa a unei decizii judecătoreşti poate atrage răspundere penală pentru personalul implicat în această acţiune.

STB SA face apel la simţul de responsabilitate al angajaţilor săi şi le solicită în mod public acestora să reia imediat activitatea de transport public. De asemenea, îi asigurăm pe bucureşteni că vom lua toate măsurile legale posibile pentru revenirea la normalitate”, este mesajul postat pe pagina e Facebook a STB.

companiegrevamuncatransporturi
Comentarii (0)
Adaugă comentariu