Sphera Franchise Group propune acţionarilor dividende în valoare de 35 milioane lei

13

Cu o valoare de 0,9021 de lei pe acţiune, consiliului de Administraţie al Sphera Franchise Group propune distribuirea dividendelor în valoare de 35 milioane de lei din profitul net nedistribuit al anilor 2019-2020, potrivit unui comunicat remis joi AGERPRES.

În România, Sphera Franchise Group (Sphera) este deţinătoarea companiilor care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România.

În contextul financiar-bancar, Consiliului de Administraţie propune ca plata dividendelor să aibă loc în 30 septembrie din acest an.

„Această propunere a Consiliului de Administraţie (CA) va fi supusă aprobării Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor („AGOA”) programată să aibă loc în 19 august 2021. Pe ordinea de zi figurează propunerea CA de stabilire a datei plăţii dividendelor, respectiv 30 septembrie 2021, şi propunerea de aprobare a politicii de remunerare a membrilor conducerii companiei”, se menţionează în comunicat.

Din punct de vedere organizatoric, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA), programată să aibă loc la aceeaşi dată, CA propune aprobarea dobândirii de către Sphera a unui număr maxim de 80.019 acţiuni proprii pentru o perioadă de cel mult 18 luni de la data publicării Hotărârii AGEA în Monitorul Oficial al României Partea a IV-a, la un preţ pe acţiune cuprins între 12,50 lei şi 45 lei, în vederea implementării unui sistem de remunerare a membrilor conducerii Sphera.

„Sphera a demonstrat că este un business solid, puternic şi orientat spre crearea de valoare pentru acţionării săi, iar aceste principii ne-au adus astăzi în punctul în care putem oferi acţionarilor noştri dividende din profiturile înregistrate în anii anteriori. În ciuda pandemiei, a crizei sanitare şi economice, am reuşit să ne adaptăm şi să creştem, iar acest lucru relevă şi justeţea direcţiilor de business adoptate de companie în trecut, respectiv dezvoltarea serviciului de delivery, continuarea investiţiilor într-o perioadă caracterizată de incertitudini şi recalibrarea reţelei de restaurante”, a declarat Valentin Budes, Director Financiar Sphera.

Aşadar, Sphera Franchise Group a raportat vânzări în restaurante de 211,4 milioane de lei, după primul trimestru al acestui an, mai mari cu 1,5% faţă de T4 2020 şi cu 6,6% comparativ cu T1 2020, susţinute de performanţele solide ale KFC România, Taco Bell România şi KFC Moldova.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata