Startup-ul fintech Aurelia este realizat de Sebastian Trif şi este o platformă de automatizare financiară

52

Sebastian Trif a realizat o platformă de automatizare financiară. Startup-ul fintech, sub numele Aurelia, a  reușită să atragă 3 milioane de dolari printr-o rundă de finanțare condusă de Blossom Capital.

Ce aduce nou această platformă financiară?

Platforma financiară simplifică gestionarea finanțelor și este destinată  întreprinderilor mici. Aurelia are sedii în București, Londra și Tallinn. Ea permite utilizatorilor să își conecteze conturile bancare și instrumentele de contabilitate. Clienții pot, astfel, să își urmărească uşor banii și plata impozitelor.

”Vedem o mulțime de aplicații fintech și bănci care încearcă să încorporeze toarte nevoile unei afaceri, dar multe afaceri mici nu sunt dornice să-și mute operațiunile companiei într-un produs nou”, spune Sebastian Trif.

La rândul său, fondatoarea Blossom Capital a declarat și ea ”în calitate de proprietar de întreprindere mică știm cât de dureros este pentru IMM-uri să își gestioneze finanțele și conturile”. De aceea, după multe căutări, fondul de investiții a ales Aurelia pe loc.

În contextul concurenţial, fondatorul startup-ului spune că platforma este în competiţie cu soluții bancare inteligente cum sunt Tide, Revolut for Business și Wise for Business. Însă, caracteristicile lor sunt mai limitate. Aurelia va lansa noul instrument financiar în Estonia, România, Germania și Marea Britanie. Acesta va fi în format beta. Startup-ul a fost fondat în aprilie  2021 de o echipă de ingineri și dezvoltatori. Astfel, Jasper August Tootsi este unul dintre cofondatorii Aureliei.

Înainte să înceapă  acest proiect, Sebastian Trif a lucrat la Wise. Acesta este un serviciu de transferuri monetare interne și internaționale care a fost lansat în anul 2011. Fostul TransferWise s-a lansat pe bursa de la Londra printr-o ofertă publică directă. Aceasta avea să fie cea mai mare operațiune de acest fel, pe piața de capital engleză.

În contextul profesional, înainte de Wise, Sebastian Trif, a mai lucrat la banca americană J.P. Morgan și la Kivvik.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News