Startup-ul românesc .lumen, va primi o finanțare de 9 milioane de euro de la Uniunea Europeană

16

Startup-ul românesc .lumen, ce realizează dispozitive menite pentru a ajuta persoanele nevăzătoare, a fost selectat de Uniunea Europeană pentru o finanțare de peste 9 milioane de euro în cadrul programului European Innovation Council Accelerator.

În cadrul programului au fost slectate 99 de companii care vor primi un total de 627 de milioane de euro pentru dezvoltarea tehnologiilor la care lucrează și lansarea lor pe piață. Startup-ul .lumen pune la dispoziție o tehnologie înglobată într-o pereche de ochelari care reproduce principalele caracteristici ale unui câine ghid, cu ajutorul roboticii și a inteligenței artificiale.

Cu ajutorul acestor fonduri și cu rundele de investiții ridicate în ultima perioadă, startup-ul românesc .lumen se pregătește de lansarea produsului pe piată și extinderea internațională. Pentru accesarea fondurilor, echipa a lucrat cu firma internațională de consultanță CIVITTA.

 

În opinia sa, „Acesta este un rezultat în primul rând al întregii echipe .lumen, al colaborării noastre cu CIVITTA, dar și al României. Am dovedit încă o dată cum creativitatea românească, ajutată de multă ambiție și altruism, poate să fie recunoscută la cel mai înalt nivel inernational. Aceste fonduri dovedesc că România poate, și că România merită.”, spune Cornel Amariei, CEO și Co-fondator .lumen.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata