Taxify își schimbă numele

Taxify se va numi Bolt pe viitor, compania estoniană preferând numele folosit până acum de divizia sa de trotinete electrice, un nume care reflecte mai bine faptul că serviciile companiei nu se rezumă doar la mașini,
În anul 2018 după o rundă de finanțare de 175 de milioane de dolari este evaluată la 1 miliard de dolari, iar această schimbare de nume vine chiar înaintea demarării unei noi runde de finanțare.

Numele nou Bolț (care poate însemna fulger ), are mai multe implicații: pe de o parte sugerează viteza și electricitate, două caracteristici importante pentru un serviciu de transport. Iar pe de altă parte, se renunță la sintagma ”taxi” din nume, care părea să sugereze că serviciile companiei se rezumă doar la mașini – ceea ce nu este adevărat.
Didi și Daimler finanțează acum Bolt, acestea operând în 30 de țări din Europa, Africa și alte regiuni, unde are peste 25 de milioane de utilizatori.

Taxify (acum Bolt) a deschis în primăvara anului trecut un birou în București, care servește drept centru de inginerie software. Biroul din București, situat în zona Eroilor, are potențialul de a deveni unul dintre cele mai mari sedii Taxify din lume.
Compania a anunțat, în luna decembrie,introducerea tarifului unic în București, pentru a permite pasagerilor să cunoască prețul cursei înainte de a chema o mașină. Iar prețul unei călătorii este calculat în funcție de durata cursei, distanța traseului și de cererea din acel moment.

Dacă prețul unei călătorii este modificat din cauza schimbării condițiilor inițiale, pasagerul va fi informat despre noul tarif înainte să confirme cursa și prețul nu se schimbă atât timp cât locul de preluare și destinația rămân la fel.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata