Team Building la munte: 5 idei de activități

Activitățile de team building sunt foarte apreciate de angajați deoarece le oferă un moment de respiro după munca obositoare de la birou. Este un bun prilej pentru a intra în contact cu colegii, pe alte teme decât cele de la muncă. Se pot crea relații de prietenie, iar colaborarea în proiectele comune va fi mult mai bună. 

Activitățile pe care le vei alege sunt importante deoarece trebuie să fie atât distractive cât și provocatoare. În plus, trebuie să ofere și efectul secundar pe care vi-l doriți cu toții, respectiv construirea și întărirea abilităților de lucru în echipă, care vor duce în final la creșterea productivității la birou. 

Poți citi în continuare 5 idei de activități de team building pe care le poți organiza la munte. Scopul lor este îmbunătățirea abilităților de comunicare și rezolvarea problemelor. Deoarece sunt foarte distractive și relaxante, împreună cu aerul curat de la munte și focul de tabără, vor avea ca rezultat niște colegi care funcționează foarte bine împreună, care sunt productivi și de încredere.

Poți pregăti din timp totull și nu mai rămâne decât să le transmiți participanților să își ia haine groase la ei și să aibă montate pe mașini anvelope iarna

  • Camping

Petrecerea unei nopți sub cerul liber cu colegii de la birou poate să nu fie activitatea preferată a multora. Însă veți vedea cu toții care sunt avantajele după ce ați lucrat împreună pentru a monta cortul, după ce ați reușit să aprindeți focul și să gătiți ceva gustos. Puteți merge împreună să culegeți lemne, să asigurați împrejurimile și chiar puteți stabili ture de veghe peste noapte. O cină la lumina flăcărilor va aduce la suprafață multe povești personale, iar legăturile între colegi vor avea noi oportunități pentru a dezvolta. 

  • Vânătoarea de comori

Va fi nevoie de mai multă organizare din partea ta, înainte de începerea activității. Va trebui să decizi care sunt comorile, să le ascunzi pe un traseu bine definit sau într-o zonă delimitată. Va trebui să faci și o hartă ce conține și anumite indicii și care îi va ajuta pe participanți să pornească la vânătoare. Următorul pas va fi stabilirea echipelor iar întrecerea poate să înceapă. Targetul este ca într-o perioadă de timp stabilită de la început, echipele să găsească comorile ascunse de tine. Va câștiga echipa cu cele mai multe comori găsite. 

  • Excursii cu tiroliana

Este o activitate de relaxare, în care doar cei mai curajoși vor găsi motive de întrecere. Tiroliana nu este doar o experiență foarte plăcută, plină de adrenalină ci și un bun prilej socializare între participanți, pe durata traseului până la punctul de îmbarcare. Participanții se pot ajuta între ei pentru echipare, se pot susține reciproc dacă vor organiza diverse concursuri și se pot încuraja dacă există persoane care se tem de această experiență. Tiroliana este foarte sigură, folosind scripeți și hamuri pentru a le da participanților senzația de zbor deasupra peisajelor peste care este montată. 

  • Concurs de gătit

O zi dedicată gătitului va face deliciul tuturor participanților. Indiferent dacă este organizat în bucătărie sau afară, concursul va pune la muncă toți membrii echipelor. Fiecare echipă va avea un Chef care va decide meniul ce va fi gătit, iar apoi le împărți sarcini tuturor. Finalul va fi cu atât mai delicios, cu cât participanții vor mânca toate preparatele gătite împreună. 

  • Club de comedie

Pregătiți-vă pentru multe hohote râs care vă vor însoți o lungă perioadă de timp după finalizarea teambuildingului. Participanții vor fi împărțiți în echipe de minim 5 persoane care vor trebui să își completeze reciproc povestea începută. Primul participant va primi o foaie cu un cuvânt scris, pe care îl va spune cu voce tare. Următorul participant va adăuga un cuvânt, iar restul participanților vor completa, la rândul lor, câte un cuvânt, pentru a forma împreună o propoziție care are sens dar care este și foarte amuzantă. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata