TEDi, vine și în România și planifică să ia fața magazinelor Lidl și Kaufland

75

Lidl și Kaufland au parte de o nouă lovitură. Un cunoscut gigant pe piața internațională vine și în România și promite produse la prețuri foarte mici. Magazinul se va deschide în 2022.

 Gigantul vine în România, anul viitor

Astfel, TEDI este unul dintre cele mai mari lanțuri de magazine din Germania care vine și în România și planifică să ia fața magazinelor Lidl și Kaufland. La noul magazin, românii pot găsi produse la doar 1 euro, acest lucru reprezentând un pericol pentru celelalte două magazine anterior menționate.

În contextul competitiv, primele magazine TEDi vor fi deschise în România în primul trimestru al anului 2022. De asemenea, compania germană a adus la conducerea operațiunilor locale un fost director de vânzări de la Lidl.

Aşadar, “Planificăm să lansăm afacerea noastră operațională în primul trimestru al anului 2022. Primele magazine vor fi deschise în orașe mai mari din întreaga țară. (…) Câte magazine vom deschide în final în România depinde de dezvoltarea economică a țării și, bineînțeles, de afacerea noastră în sine, căci urmărim mereu o strategie de expansiune adaptată pieței”, a anunțat compania pentru profit.ro.

Ce pot găsi românii la TEDi?

Magazinul TEDi a fost lansat în anul 2004 în grupul Tengelmann, unul din cele mai mari lanțuri din comerțul global. Inițial, extinderea în ţara noastră a fost anunțată în luna februarie, iar în această toamnă a fost reluată.

Cumpărătorii români care vor merge la noile magazine vor putea găsi articole de uz clasic, de petrecere, de bricolaj, de papetărie, electrice și jucării sau produse farmaceutice și cosmetice.

Din punct de vedere al extinderilor, anunţăm că TEDi are 2.400 de magazine și aproximativ 20.000 de angajați în Germani, Austria, Marea Britanie, Slovenia, Slovacia, Spania, Croația, Italia, Polonia și Cehia.

”În decembrie 2017, TEDi a preluat 63 de magazine din Germania ale lanțului olandez de retail Xenos. În decembrie 2020, Tengelmann și-a vândut acțiunile la TEDi într-o operațiune complexă cu grupul H.H, cele două afaceri germane de familie hotărând astfel să se despartă și să acționeze individual după 25 de ani de colaborare.

În cadrul acestei tranzacții, Tengelmann a achiziționat acțiunile deținute în prezent de grupul HH la discounterul KiK, iar grupul HH va achiziționa cota de 30% a grupului Tengelmann la TEDi. Tranzacția a fost avizată de Comisia Europeană în primăvară”, au mai spus reprezentanții companiei pentru sursa anterior citată.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata