TikTok respinge oferta Microsoft în ultimul moment

7

Microsoft a declarat că oferta sa de cumpărare a operațiunilor din SUA a aplicației extrem de populare de partajare video TikTok a fost respinsă, deschizând calea către Oracle pentru a face o ofertă de ultim moment.

Președintele SUA, Donald Trump, a dat termenul de 15 septembrie pentru ca aplicația deținută de China să fie vândută sau închisă.

Administrația Trump susține că TikTok și alte aplicații chineze reprezintă amenințări la adresa securității naționale.

Microsoft și Oracle au condus cursa pentru a cumpăra TikTok de la firma chineză ByteDance.

Wall Street Journal și Reuters au raportat că Oracle, care vinde tehnologie de baze de date și sisteme cloud către companii, a câștigat războiul de licitație, citând oameni familiarizați cu problema.

Rapoartele anterioare spuneau că Oracle ia în considerare în mod serios cumpărarea afacerilor TikTok din SUA, Canada, Australia și Noua Zeelandă cu firme de investiții, inclusiv General Atlantic și Sequoia Capital.

Un purtător de cuvânt al TikTok a declarat pentru BBC că firma „nu comentează nici dezvoltarea Microsoft, nici speculațiile Oracle”.

Ce a spus Microsoft?

Duminică, Microsoft a anunțat că „ByteDance ne-a anunțat astăzi că nu vor vinde operațiunile americane ale TikTok către Microsoft.

Suntem încrezători că propunerea noastră ar fi fost bună pentru utilizatorii TikTok, protejând totodată interesele de securitate națională. ”

„Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum evoluează serviciul în aceste domenii importante”, a adăugat declarația sa.

Acest lucru deschide calea către Oracle, despre care Donald Trump a spus că ar fi „o companie excelentă” care va prelua operațiunile TikTok în SUA, luna trecută.

Larry Ellison, președintele Oracle, este susținător al președintelui Trump și a organizat un eveniment de strângere de fonduri pentru el în februarie.

La începutul acestei luni, Donald Trump a declarat că guvernul ar trebui să obțină o „parte substanțială” din prețul de vânzare al unității americane TikTok dacă o firmă americană o cumpără.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata