Toshiba confirmă peste 1.000 de cărți de vot necontabilizate, ancheta continuă

34

Toshiba Corp a declarat vineri că peste 1.000 de formulare de vot poștal pentru adunarea anuală a acționarilor au sosit până la termen, dar au rămas necontabilizate, în prima sa confirmare oficială a unui raport Reuters privind voturile nenumărate.

Conglomeratul japonez a declarat că 1.139 de forme de vot, reprezentând o participație combinată de 1,3%, au fost lăsate în afara, chiar dacă au fost livrate administratorului registrului acționarilor Toshiba înainte de termenul limită din 30 iulie.

Toshiba a declarat că își va continua ancheta și va lua măsurile adecvate. Reuters a raportat luna trecută fondul de hedging din Singapore, 3D Investment Partners, un investitor major în Toshiba, a solicitat o anchetă terță parte a reuniunii, declarând că votul său nu a fost recunoscut pe deplin.

Ancheta internă ulterioară a Toshiba a constatat că aproximativ 1.300 de formulare de vot, cu ștampile poștale care indicau că au fost acceptate la oficiile poștale din apropierea expeditorilor pe 27 iulie, nu au fost luate în considerare pentru adunarea acționarilor din 31 iulie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata