Trei idei pe care poți să le pui în practică foarte ușor pentru angajați mai fericiți

16

Îți dorești ca angajații tăi să fie mai productivi când se află la birou? Atunci, soluția este să-i faci mai fericiți. Cum? Foarte simplu: investește în recompensarea lor. Descoperă, în continuare, trei idei simple pe care să le pui foarte rapid în practică astfel încât angajații tăi să devină mai fericiți.

Oferă-le mașini de serviciu

Companiile aleg, de regulă, să le ofere mașini de serviciu doar angajaților de pe poziții de management și celor care lucrează în vânzări. Dacă și în organizația ta lucrurile stau la fel, gândește-te la un mecanism prin care să le dai și altor salariați, în afara managerilor și vânzătorilor, posibilitatea să conducă un autoturism de birou. Pentru asta vei fi nevoit, cel mai probabil, să-ți mărești flota de mașini. Iar cea mai bună soluție pentru extinderea flotei auto ar fi să închei un contract de leasing operațional cu Arval România.  Un parteneriat cu o firmă de leasing operațional are marele avantaj că îți permite să închiriezi câte mai mașini dorești, pentru o perioadă stabilită foarte clar. De asemenea, când închei un acord de leasing operațional elimini, automat, stresul generat de administrarea unei flote de mașini. Compania de leasing operațional se va asigura că mașinile angajaților tăi se află, mereu, într-o stare perfectă de funcționare.

Adu-le mâncare la birou

Ai calculat vreodată cât te costă timpul pe care îl petrec angajații tăi, zilnic, ca să-și cumpere sau să-și comande masa de prânz? Dacă nu, poate că ar fi bine să începi să o faci. După ce o să efectuezi respectivul calcul, rezultatul o să te pună pe gânduri, mai mult ca sigur. De asemenea, s-ar putea să ajungi la concluzia că ar fi mai bine pentru companie să le amenajezi oamenilor o cantină și să suporți o foarte mare din costul mâncării. Pentru restul ar plăti angajații care vor alege să folosească facilitatea în cauză. Înainte să demarezi efectiv amenajarea cantinei, prezintă-le ideea angajaților, în așa fel încât să scoți în evidență avantajele unui astfel de proiect pentru ei. De asemenea, roagă-i să se implice în demersul tău. Ține minte: proiectul cantinei este dedicat angajaților tăi, așa că ideile și sugestiile lor sunt cele mai valoroase, nu ale tale!

Ajută-i să se relaxeze

Stresul reprezintă unul dintre principalii factori care contribuie la scăderea productivității angajaților. Prin urmare, dacă vrei să ai niște salariați relaxați, care să livreze rezultate foarte bune, ar fi indicat să investești în starea lor generală de bine. Iar programele de well-being reprezintă niște „instrumente” excelente pentru îmbunătățirea stării de bine. Programele de well-being se derulează, de obicei, pe o perioadă îndelungată și cuprind mai multe ateliere punctuale, care tratează teme diferite, precum fotografie, nutriție, public speaking sau olărit. La fel ca în cazul cantinei, întreabă-i pe angajați ce ateliere și-ar dori să urmeze.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata