Trei metode prin care să scazi costurile într-o companie

Ai propria afacere sau lucrezi ca director financiar într-o companie, iar unul dintre cele mai importante obiective pe care le ai de îndeplinit pe termen scurt constă în diminuarea cheltuielilor? Înainte să iei niște măsuri pe care, cu siguranță, o să le regreți mai târziu, ar fi indicat să analizezi foarte bine lucrurile. Până finalizezi de evaluat situația, îți oferim noi câteva soluții prin care să reduci, rapid, nivelul cheltuielilor.

Renegociază creditele bancare

În cazul în care compania ta a contractat, la un moment dat, anumite credite, fie pentru dezvoltarea unor servicii și produse noi, fie pentru că businessul avea anumite dificultăți financiare, ar merita să încerci să renegociezi respectivele acorduri. Mai ales dacă situația financiară a companiei este una solidă, deoarece acest aspect îți oferă o putere foarte mare într-o negociere. Prin urmare, ia legătura cu instituțiile de credit la care ai împrumuturi și încearcă să obții reducerea perioadei de rambursarea sau diminuarea ratelor lunare. Un alt argument pe care merită să-l folosești în procesul de negociere cu creditorii companiei, pe lângă soliditatea financiară a businessului, este parteneriatul de lungă durată dintre organizație și respectivele bănci.

Acordă atenție flotei auto

Flota auto este un important generator de costuri pentru orice organizație, asa că ar merita să-ți îndrepți atenția în direcția reducerii cheltuielilor cu mașinile pe care le conduc angajații companiei. Dacă toate autovehiculele pe care le conduc angajații companiei sunt deținute de organizație, atunci nu mai sta pe gânduri și caută-le să le vinzi cât mai repede! De ce? Pentru că există altă soluție pentru ca firma din care faci parte să beneficieze de o flotă auto modernă, iar flota să fie administrată de către o altă entitate juridică. Respectiva soluție poartă denumirea de „leasing operațional”. Vezi aici oferta la leasing operațional pe care o are Arval România pentru persoane juridice și, astfel, o să-ți faci o idee mai bună de ce ar merita să închiriezi niște mașini. Dacă vinzi flota de mașini existentă și o înlocuiești cu una de la o firmă de leasing operațional, nu doar că salariații organizației vor conduce autoturisme de ultimă generație, dar vei face rost, rapid, de niște bani în plus pentru companie.

Îmbunătățește procesele de recrutare

Te-ai gândit, vreodată, cât te costă fiecare proces de recrutare? Ai analizat cât te costă un om plecat din companie? Dar cât te costă până ce un proaspăt angajat începe să producă bani, cu adevărat, pentru organizație? Dacă nu ți-ai pus aceste întrebări până în prezent, înseamnă că procesele de recrutare și retenție din organizația din care faci parte pot fi îmbunătățite foarte mult. Îți garantăm că orice îmbunătățire pe care o vei face în fluxul de recrutare și retenție a angajaților se va vedea, automat, și în situația financiară a organizației.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata