Tyler Technologies spune că a fost piratat cu ransomware, programele electorale fiind sigure

80

Tyler Technologies TYL.N a declarat că atacul de hacking împotriva acestuia a dezvăluit miercuri un ransomware folosit, care criptează fișierele companiei și solicită plata pentru a le decripta din nou.

Într-o declarație adresată Reuters, furnizorul de software către județe și municipalități a declarat că hackerul a ajuns doar la rețelele interne. Tyler a declarat că atacul nu a avut niciun impact asupra software-ului pe care îl găzduiește pentru clienți, iar software-ul pe care îl vinde, care afișează rezultatele alegerilor, este găzduit de Amazon și, prin urmare, nu este în pericol.

„Am confirmat că software-ul rău intenționat folosit de intrus era ransomware. Deoarece aceasta este o investigație activă, nu vom furniza alte informații suplimentare legate de răspunsul la incident sau de ancheta noastră în acest moment ”, a declarat compania, cu sediul în Plano, Texas.

„Toate indicațiile arată că impactul acestui incident este limitat la rețeaua noastră corporativă internă și la sistemele de telefonie și că nu a existat niciun impact asupra software-ului pe care îl găzduim pentru clienții noștri. Mediul nostru găzduit este separat de mediul nostru corporativ intern. ”

Compania a declarat miercuri că a sesizat forțele de ordine și a adus specialiști în securitate. Hack-ul a provocat o îngrijorare largă în rândul oficialilor locali, deoarece unele dintre programele lui Tyler sunt utilizate pentru afișarea rezultatelor alegerilor, iar agențiile de informații americane au avertizat recent că guvernele străine ar putea încerca să semene neîncredere prin modificarea site-urilor care raportează voturi, ceea ce este văzut ca fiind mai ușor decât schimbarea rezultatelor înșiși.

Unii clienți s-au declarat, de asemenea, îngrijorați că hackerul ar putea folosi accesul administrativ al Tyler pentru a încălca versiunile locale ale programelor sale, cum ar fi cele pentru trimiterea de intervenții de urgență.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News