Un mare furnizor al Armatei Române angajează sute de specialişti în Bucureşti

Un Centru de Excelenţă în Inginerie unic în România a fost inaugurat joi, urmând să dezvolte proiecte în domeniile civil şi militar şi răspunzând nevoilor globale ale Thales.

Grupul a ales România pentru dezvoltarea acestui nou Centru de Excelenţă în Inginerie graţie numărului mare de ingineri de software talentaţi pe care Bucureştiul îi poate oferi. Thales intenţionează să continue extinderea activităţilor şi să depăşească 1.000 de angajaţi în următorii 3 ani”, a informat compania.
Thales este un centru de forţă în inovare, cu operaţiuni în 56 de ţări. Fiind deja un jucător major în industria feroviară.

Centrul de Excelenţă în Inginerie va fi implicat în proiecte civile, dar şi militare: transport feroviar, sisteme pentru metrou, managementul traficului aerian, apărare terestră şi navală, avionică, securitate cibernetică şi sateliţi.

„Thales are deja o prezenţă solidă în România, ca partener al Forţelor Armate Române de mai bine de 40 de ani şi cu operaţiuni industriale stabilite aici din 2007.

Grupul a investit semnificativ în echipamente şi dotări pentru dezvoltarea Centrului de Excelenţă în Inginerie, dar şi în pregătire profesională şi în transfer de expertiză. Centrul de Excelenţă în Inginerie din Bucureşti devine o componentă strategică a Grupului Thales.

Astăzi un jucător important în industria feroviară din România, Thales operează acum un Centru de Competenţă în semnalizare pe liniile ferate, cu peste 250 de ingineri de software angajaţi.

Thales s-a implicat în proiectul european de cercetare în domeniul laserelor (Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics), oferind partenerilor din România cel mai puternic laser din lume. Instalat la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică şi Inginerie Nucleară, a demonstrat deja puterea maximă de 10PW.

Cu 66.000 de angajaţi în 56 de ţări, Thales a raportat vânzări de 15,9 miliarde de euro în 2018.

sursa bugetul .ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata