Unele lucruri surprinzătoare pe care nu le știai despre Elon Musk

42

Cine nu-l cunoaște pe cel mai bogat om de pe Pământ? Ei bine, toți am auzit de Elon Musk, CEO, inginer, inventator și investitor.

Odinioară, băiatul sud-african s-a mutat singur în Canada în timp ce era adolescent și a lucrat în diverse locuri de muncă înainte de a fi admis la Queen’s University din Ontario.

Astfel, la 28 de ani, a devenit multimilionar, iar astăzi averea sa netă se situează bine la 202,1 miliarde USD.

Din punct de vedere profesional, biografia sa pictează într-adevăr o imagine a unui bărbat care deține un impuls și o inteligență de neclintit.

 Mama lui Musk a crezut că este surd

Se spune, „Dacă ești un visător cu ochii deschisi, felicitări pentru că împărtășești asemănări semnificative cu Musk și există șanse mari de succes să te urmărească!

Astfel, Maye Musk, mama lui Elon, a dezvăluit că, în copilărie, obișnuia să se uite în depărtare în timp ce alții îi vorbeau, ceea ce o făcea să creadă că avea probleme cu auzul.

Tatăl lui Maye și Elon a luat problema atât de în serios, încât i-a îndepărtat adenoidele lui Musk – dar ulterior s-a dovedit că Elon doar visa cu ochii deschiși.

 Obișnuia să trăiască cu 1 dolar/zi

Elon Musk a avut o copilărie destul de grea, deoarece părinții lui au divorțat când el avea 8 ani. A locuit cu mama sa în diferite orașe din Africa de Sud.

Musk a vrut să se mute în Statele Unite, dar a ajuns să imigreze în Canada la 17 ani. Trăia cu doar 1 dolar pe zi, reușind să trăiască în principal cu hot-dogi și portocale.

 Musk și-a vândut prima idee la 12 ani

Mulți dintre noi nici măcar nu-și amintesc ceva important pe care l-am făcut înainte de a ajunge la adolescență, dar Musk a programat la 12 ani un joc video spațial.

Se întâmpla în perioada în care se afla încă în Africa de Sud. Compania „Blaster” a plătit câteva sute de dolari copilului de 12 ani, dar nu a folosit codul ulterior. Musk a publicat codul scris de el la 12 ani în biografia sa.

 A avut job-uri periculoase la 18 ani

Când Musk a fost în Canada, nu avea mulți bani și nici un loc unde să stea. El locuia la casa vărului său, într-un orășel numit Swift Current.

Dintre slujbele ciudate pe care le avea atunci au fost cele de fermier sau tăietor de lemne, dar Musk a căutat un loc de muncă  din care să câștige relativ mai bine însă a ajuns și să trăiască doar din somaj.

Nu s-a ferit nici de o slujbă de curățare a cazanelor unei fabrici de cherestea, pentru care a fost plătit cu 18 dolari pe oră.

Dedicația incomparabilă a lui Musk

În adolescență, Musk a cunoscut o femeie pe nume Christie Nicholson. Respectiva doamnă a declarat într-un interviu recent despre faptul că Musk se gândea la o mașina electrică încă de pe atunci.

Musk îi povestise odată cum a petrecut o mare parte din timp gândindu-se la vehiculele electrice. De asemenea, Musk îi spusese lui Nicholson ceva care dezvăluie și mai mult devotamentul său cunoscut față de munca sa.

Dacă ar exista o modalitate prin care nu aș putea mânca, ca să pot lucra mai mult, nu aș mânca. Mi-aș dori să existe o modalitate de a obține nutrienți fără a sta la masă.

Cei doi sunt încă prieteni și discută des.

 Musk și-a transformat casa într-un club pentru a câștiga niște bani

În anul 1992, Elon Musk s-a transferat de la Universitatea Queen din Ontario, Canada, la Universitatea din Pennsylvania, pentru a se învăța fizică și economie.

În această perioadă s-a împrietenit cu viitorul antreprenor din Silicon Valley, Adeo Ressi. Cei doi s-au mutat din căminul lor într-o casă cu zece dormitoare în afara campusului – un loc pe care l-au folosit pentru a câștiga bani în plus transformând casa într-un club improvizat în weekend.

În ciuda petrecerilor, Musk rămânea treaz, deoarece nu-i placea alcoolul.

 Inspirațiile neașteptate ale lui Musk

Aşadar, la capitolul inspiraţie, nu nume precum Bill Gates sau Einstein, ci Kayne West și Fred Astaire.

Iubește încrederea de sine a lui Kayne, care a crezut fără îndoială în tenacitatea sa și a luptat pentru locul său în spațiul cultural. În plus, Musk adoră, de asemenea, modul în care Kanye West nu se teme să fie judecat de public.

Inspirație pentru Iron Man

La crearea lui Iron Man, inspirația oamenilor care l-au transformat și în personaj de film pe eroul benilor desenate Marvel. Regizorul Jon Favreau s-a uitat la Elon Musk pentru a-l face pe Iron Man să arate cât mai real.

 Musk a devenit multimilionar la 28 de ani

Acesta s-a înscris la un doctorat în fizica energiei la mijlocul anilor 1990 la Universitatea Stanford. Era vremea când internetul era în plină expansiune în California de Nord, iar Musk nu voia să rateze acest tren.

La vârsta de 24 de ani, a renunțat la Stanford iar la doar două zile și-a înființat propria companie de software Zip2Corporation. Compania a acționat ca un ghid de oraș online.

A făcut tot ce a putut pentru Zip2, dar a pierdut majoritatea controlului financiar deoarece avea nevoie de fonduri de la investitori.

Când Musk a împlinit 28 de ani, o corporație a cumpărat zip2 pentru 307 milioane de dolari, de unde Musk a obținut 7% din acțiuni – aproximativ 22 de milioane de dolari. În cele din urmă se transformase într-un multimilionar.

 Musk a co-fondat PayPal

Banii atrag banii. Formula de a deveni mai bogat este pur și simplu reinvestirea – Musk a urmat tocmai această zicală și a luat 10 milioane de dolari pe care i-a câștigat vânzând zip2 pentru a porni X.com.

Era o bancă online menită să transfere bani doar cu adresa de e-mail a unei persoane, în siguranță. S-a transformat în Paypal, iar când eBay a cumpărat compania, Musk era cel mai mare acționar, câștigând aproximativ 165 de dolari din acțiunile eBay.

 Musk’s Musical Company & His Rap Song

În domeniul muzical a compus „RIP Harambe”, pe care acesta a lansat-o în 2019, el a lansat melodia pe SoundCloud sub compania sa numită EMOJI.

Gorila Harambe a fost ucisă când un copil a căzut în cusca sa de la grădina zoologică din Cincinnati în 2016 iar de atunci, Harambe a devenit o senzație națională. În plus, Musk a lansat și a doua sa melodie pe SoundCloud numită „Don’t Doubt your Vibe” pe 30 ianuarie 2020.

 În 2010, Musk a devenit falit

Însă, în urma unui divorț, Musk a devenit complet falit.

Fosta soție a cerut pensie alimentară, casă, întreținere pentru copii și acțiunile lui Elon în Tesla, Tesla Roadster și SpaceX.

I-a luat destul de mult timp să-și revină după căderea financiară. Dar nu numai că și-a revenit, ci și-a revenit bine – devenind cea mai bogată persoană, cu o avere în valoare de 202,1 miliarde USD.

Sursa: Playtech.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata