Ungaria are ca obiectiv obţinerea autonomiei energetice, mai ecologic și nepoluant

Foto: nyiergyhaza.hu
14
Ungaria intenţionează să obțină autonomia energetică, a declarat ministrul ungar al Tehnologiei și Industriei, subliniind că sistemul energetic ar urma să devină mai ecologic și nepoluant.
De asemenea, el a mai spus că sistemul energetic va realiza obiective precum emisiile.

În contextul enegetic, planul referitor la sistemul energetic al Ungariei are caobiectiv principal, să facă acest sistem mai ecologic şi mai nepoluant, să realizeze obiectivele privind emisiile, precum şi să obţină autonomia energetică a ţării, a declarat, ministrul Tehnologiei şi Industriei, în cadrul unei convorbiri telefonice de la Luxemburg.

După reuniunea miniştrilor energiei ai statelor membre ale UE, László Palkovics a relatat detaliile întâlnirii sale cu comisarul pentru energie, Kadri Simson, declarând că Ungaria ar trebui să fie cât mai independentă de ţările din regiune în privinţa aprovizionării cu energie.

László Palkovics a precizat: „Ungaria a început în urmă cu mai bine de un deceniu să devină independentă în privinţa aprovizionării cu energie, iar în prezent are puncte de tranzitare a gazelor natural şi a curentului electric dinspre toate ţările vecine”.

Situație energetică bazată pe producția locală

Ungaria analizează, de asemenea, modalităţile de a crea o situaţie energetică bazată pe producţie locală, pentru cazul în care nu ar primi energie din nicio direcţie exterioară, a adăugat oficialul ungar.

Concret, Ministrul Tehnologiei şi Industriei a declarat că Ungaria şi-a modificat planul referitor la sistemul energetic pentru a îndeplini obiectivele climatice prevăzute până în 2030 şi pentru a putea trece la îndeplinirea obiectivelor în perspectiva anului 2050.

Ungaria planifică achiziţii prin care economia poate deveni mai ecologică sau care pot oferi soluţii privind stocarea energiei.

În plus, Ungaria doreşte ca Uniunea Europeană să contribuie la finanţarea investiţiilor, deoarece – a spus ministrul ungar al energiei – programul nu vizează doar soluţii pentru Ungaria, ci poate furniza soluţii şi pentru problema independenţei energetice a Europei.

 Aprovizionarea Ungariei cu gaze naturale este asigurată

Mai mult, László Palkovics a declarat că aprovizionarea Ungariei cu gaze naturale este asigurată. Cu toate acestea, având în vedere că aprovizionarea poate fi întreruptă sau oprită, guvernul va face tot posibilul pentru a asigura stocul de energie a ţării.

În ceea ce priveşte nivelul de încărcare a rezervoarelor de gaze din Ungaria, ministrul a amintit că acestea trebuie să fie umplute la cel puţin 80% din capacitatea lor înaintea sezonului de iarnă 2022-2023. Volumul de stocare stabilit pentru Ungaria este deja realizat în proporţie de peste două treimi, a adăugat László Palkovics


Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata