USR sesizează DNA din cauza unui lider PSD: „Numire frauduloasă a unei persoane fără nici cea mai mică experiență”

23

În România, Uniunea Salvați România cere Direcției Naționale Anticorupție (DNA) să se sesizeze din oficiu și să ancheteze numirea lui Alexandru Stănescu, fratele liderului PSD Olt, Paul Stănescu, în funcția de Director General al Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia (ADR SVO).

O solicitare în scris a fost trimisă, vineri, procurorilor DNA. Tot USR au făcut presiune și a sesizat Curtea Constituțională pentru a nu-i permite lui Alexandru Stănescu să ajungă în conducerea ANRE.

USR face apel la DNA să ancheteze un lider PSD

În afirmaţiile sale, „Prin această numire frauduloasă a unei persoane fără nici cea mai mică experiență în gestionarea unei problematici atât de complexe, în dispreț față de bunul simț și în sfidarea legilor, este pus în pericol un întreg Program Operațional Regional finanțat din bani europeni, ratând șansa de a reduce decalajele de dezvoltare între regiuni, dar și pierderea totală a fondurilor alocate prin acest program, 1,2 miliarde de euro”, acuză partidul USR.

Alexandru Stănescu, director General al ADR SVO

Partidul USR vrea ca DNA să înceapă, în temeiul art. 292 Cod de Procedură Penală (articol privind sesizarea din oficiu), urmărirea penală împotriva președinților celor cinci consilii județene care compun Consiliul de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia: Cosmin-Dorin VASILE (Dolj), Cosmin Popescu(Gorj), Aladin Georgescu (Mehedinți), Marius Oprescu (Olt) și Constantin Rădulescu (Vâlcea).

De asemenea, vizați sunt membrii comisiei privind concursul organizat pentru ocuparea funcției de conducere vacantă de Director General al ADR SVO, precum și Stănescu Alexandru, admis în urma concursului organizat pentru ocuparea funcției de conducere vacantă de Director General al ADR SVO, pentru abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității etc.

Acuzații grave lansate de Uniunea Salvați România

Din informaţiile USR, „concursul” a fost inițiat din dispoziția celor CINCI președinți de consilii județene din Sud-Vest Oltenia, tot ei fiind cei care au stabilit și aprobat componența Comisiei de Concurs, care a trucat întregul concurs, astfel încât să fie eliminat orice risc ca un alt potențial participant în afara lui Stănescu-fratele să poată fi numit în funcția de director general al ADR SVO.

Astfel, USR solicită DNA să înceapă, în temeiul art. 292 Cod de Procedură Penală (articol privind sesizarea din oficiu), urmărirea penală împotriva:

  1. președinților celor cinci consilii județene care compun Consiliul de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia: Cosmin-Dorin VASILE (Dolj), Cosmin POPESCU (Gorj), Aladin GEORGESCU (Mehedinți), Marius OPRESCU (Olt) și Constantin RĂDULESCU (Vâlcea);
  2. membrilor comisiei de concurs organizat pentru ocuparea funcției de conducere vacantă de Director General al ADR SVO;
  3. lui Stănescu Alexandru, admis în urma concursului organizat pentru ocuparea funcției de conducere vacantă de Director General al ADR SVO, pentru abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu, instigare la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității.
Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata