Utilitatea outsourcing-ului pentru business-ul tău

5

Indiferent de afacerea pe care o conduci, mai mult ca sigur există niște aspecte de care la un moment dat nu mai ai timp și chef să te ocupi. Sau, poate chiar realizezi că altcineva s-ar putea achita de aceste sarcini mai bine, mai rapid și cu mai puține cheltuieli. Fie că vorbim de contabilitate, IT sau chiar servicii externalizate de resurse umane, fenomenul denumit outsourcing poate veni și în ajutorul afacerii tale. Află cum din rândurile următoare. 

Mai mult timp pentru tine și angajații tăi 

Să recunoaștem, munca multă și repetitivă nu este plăcută pentru nimeni. Pe lângă frustrare, poate duce și la pierderea creativității, ca să nu mai vorbim de senzația că-ți irosești timpul. Dar ghici ce, nu este doar o senzație. Să petreci jumătate din zi pentru niște sarcini care nu-ți aduc plăcere s-ar putea să se observe și în raportul de profit al companiei în scurt timp. 

De ce să nu lași niște profesioniști să se ocupe de aceste aspecte? Astfel vei putea să-ți degrevezi angajații și chiar pe tine însuți. Un exemplu foarte bun este cel legat de departamentul de resurse umane. Din momentul în care serviciul de payroll, pontajul sau managementul documentelor vor fi externalizate, angajații tăi se vor putea concentra pe sarcini ceva mai orientate pe experiența angajatului și elemente de cultură organizațională care cresc profitabilitatea companiei, dar și rata de retenție a angajaților. 

Beneficiezi de expertiză îmbunătățită 

Bănuim deja că lucrezi cu specialiști, dar oare angajații tăi sunt buni pe absolut toate domeniile? Și, chiar mai important decât atât, ești dispus ca aceștia să acopere mai multe posturi la capacitate medie, decât să îndeplinească excelent un singur rol? 

Majoritatea angajatorilor nu realizează importanța omului potrivit la locul potrivit și nu apreciază faptul că pot beneficia de adevărați specialiști pe absolut toate posturile atunci când contractează serviciile unei firme de outsourcing. Aceste persoane se ocupă exclusiv de procesele pentru care sunt angajați și au o experiență mult mai vastă. 

Eficientizarea cheltuielilor

Majoritatea antreprenorilor sunt speriați de prețul serviciilor de externalizare și nu văd perspectiva mai largă! Mai exact, nu realizează că prețul pe care-l plătesc este mult mai mic decât costul întreținerii unui departament întreg. Și, de cele mai multe ori, resursa pierdută nu este doar cea financiară, ci și cea umană sau de timp. Profitabilitatea unei afaceri scade dramatic atunci când angajații nu performează la capacitate maximă sau pierd timpul cu sarcini conexe jobului lor. 

Să degrevezi anumite departamente va spori calitatea și eficiența activității lor, ca să nu mai vorbim de costurile de întreținere. Nu în ultimul rând, nu va mai fi nevoie să investești în instruirea constantă a angajaților, proces de lungă durată și care trebuie reluat de fiecare dată când există schimbări de personal. 

Reducerea riscurilor 

Externalizarea serviciilor va reduce riscul pe care și-l asumă compania ta din mai multe puncte de vedere. Indiferent de proces, întreaga responsabilitate va cădea în sarcina furnizorului de servicii. Mai ales dacă angajații sunt obosiți și presați de timp, aceștia sunt predispuși greșelilor. Nici nu mai vorbim de situațiile în care aceștia nu beneficiază de experiența necesară. 

Specialiștii din firmele de externalizare știu cum să gestioneze orice fel de situație grație calificărilor lor și astfel orice tip de risc va fi minimizat.  

 

Aruncă o privire pe oferta de servicii care pot fi externalizate și alege o companie care să te scape definitiv de griji! 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata