Validarea automată a limitei de vârstă la casa de marcat este operațională și în România

Foto: eco.magister.ro
73

Compania Magister,  precizează că de acum, validarea automată a limitei de vârstă la casa de marcat este operațională și în România.

În România, compania Magister este dezvoltatorul platformei software SmartCash RMS și totodată mai este și unul dintre principalii furnizori de soluții integrate pentru retail din România.

În ceea ce privește noile modificări aduse, compania anunță lansarea unei noi funcționalități pentru sistemele self-checkout pe care le produce. Mai exact, utilizând inteligența artificială, noua functie permite recunoașterea automată a limitei de vârstă a cumpărătorului, la comercializarea produselor care impun, conform legii, verificarea vârstei minim necesare de 18 ani.

Cum va funcționa noul sistem?

Acest lucru este o adevărată premieră pe piața din România. Mai exact, acest proces simplifică munca personalului, automatizează și fluidizează operațiunile din magazin. Totodată, noul serviciu aduce beneficii chiar și pentru  cumpărători, scurtând astfel timpul lor petrecut la casa de marcat, care de cele mai multe ori poate fi chiar neplăcut.

Această mișcare făcută de companie, vina la un an distanță după o altă reușită. Mai exact, în luna martie a anului trecut a fost lansat Magister Easy CheckOut (ECO), primul sistem complet de tip self-checkout fabricat integral în România.

Dotat cu cea mai recentă tehnologie din domeniu, Magister ECO integrează toate sistemele de automatizare, protecție, interfațare și control necesare pentru integrarea în orice flux de operare din retail. În plus, poate fi personalizat în funcție de nevoile sau designul fiecărui magazin.

Noul sistem va veni în ajutorul operatorilor economici având în vedere noua lege adoptată încă din luna februarie. Amintim că un proiect de lege care prevede amendarea cu 10.000 de lei şi suspendarea activităţii pentru o perioadă de 30 de zile de la prima abatere pentru operatorii economici care comercializează băuturi alcoolice şi produse din tutun minorilor sub 18 ani a fost adoptat de Camera Deputaților pe 22 februarie 2022.

Legea care generează mari probleme

În contextul proiectului de lege, persoanele juridice care vând băuturi alcoolice şi produse din tutun minorilor sub 18 ani vor fi sancționate cu o amendă care poate ajunge chiar și până la 10.000 de lei.

Totodată, legea mai arată și că se poate ajunge și la suspendarea activității pentru o perioadă de 30 de zile. Amenda crește în momentul în care persoana în cauză nu este la prima abatere.

Aşadar, „Amenda contravenţională de 10.000 lei şi cu sancţiunea complementară de suspendare a activităţii pe o perioadă de 30 de zile la prima abatere; săvârşirea unei noi contravenţii la această lege se sancţionează cu amenda contravenţională de 20.000 lei şi cu sancţiunea complementară de închidere a unităţii”, conform propunerii legislative.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata