Vast Resources încheie cu succes prima etapă a procesului de forare de la Cârlibaba

Primii 1.000 m din totalul de 2.200 m ai programului de foraj implementat de compania britanicăîn Cârlibabaau confirmat potențialul de dezvoltare a unei noi cariere în apropierea minei din Mănăila.

Luna octombrie a început cu vești bune pentru compania Vast Resources care a anunțat faptul că programul de foraj început în vara acestui an a confirmat zonele mineralizate și structurile geologice indicate în studiile realizate anterior. Astfel, compania poate dezvolta o nouă carieră polimetalică la Cârlibaba, ceea ce presupune construirea unei instalații de procesare metalurgice, care va reduce costurile operaționale ale minei cu până la 25%.

Vast Resources continuă să facă pași importanți în implementarea planului companiei de a construi un complex metalurgic extins în zona Mănăila. Activitățile de forare a primilor 1.000m de la Cârlibaba confirmă prezența unor resurse extinse de minereu polimetalic (cupru, zinc, plumb, aur și argint), ceea ce poate prelungi durata de viață a minei din Mănăila cu până la 10 ani.

„Suntem bucuroși că această etapă a forării confirmă potențialul pe care compania noastră l-a identificat la Cârlibaba. Suntem optimiști că, odată cu încheierea celei de a doua etape de forare vom putea începe pregătirile pentru construcția celei de a doua cariere în județul Suceava și astfel să extindem portofoliul companiei cu încă o mină în România. Bineînțeles, un astfel de proiect presupune investiții substanțiale dar și crearea de noi locuri de muncă la nivel local”, a declarat Andrew Prelea, Președinte și Director Executiv al Vast Resources România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata