Veniturile companiei Pfizer sunt de 27,7 miliarde de dolari

50

Gigantul farmaceutic american se bucură de un succes impresionant, mulțumită vânzărilor înregistrate de vaccinul anti-COVID de la Pfizer și tratamentul antiviral Paxlovid.

Mai precis, Pfizer a înregistrat venituri de 27,7 miliarde de dolari, în creştere cu 47% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Trebuie menționat că sunt cele mai mari vânzări trimestriale consemnate vreodată de către gigantul farmaceutic american.

În acest context, Pfizer a raportat un profit net de 9,9 miliarde de dolari, mai mare cu 78%, comparativ cu cel din al doilea trimestru din 2021, scrie cnbc.com

Vaccinul anti-COVID a adus venituri de 8,8 miliarde de dolari

În contextul financiar, numai vaccinul anti-COVID a adus venituri de 8,8 miliarde de dolari în trimestrul al doilea pentru Pfizer. La rândul său, Paxlovid a adus venituri de 8,1 miliarde de dolari.

În ceea ce priveşte astimare, compania și-a menținut previziunile referitoare la vânzările din 2022. Astfel, Pfizer se așteaptă să înregistreze vânzări de 32 de miliarde de dolari în cazul vaccinului anti-COVID și vânzări de 22 de miliarde de dolari în cazul Paxlovid.

Totodată, Pfizer se așteaptă la vânzări de 98 – 102 miliarde de dolari în 2022 şi la un câştig pe acţiune de 6,30 până la 6,45 dolari.

În altă ordine de idei, amintim că președintele și directorul general al companiei farmaceutice, Albert Bourla, a vorbit anterior despre apariția unui nou val al pandemiei de coronavirus.

Într-un interviu acordat pentru publicația The Jerusalem Post, directorul Pfizer a adus în discuție eficiența vaccinului anti-covid, precizând că în ciuda apariției ”noului val al pandemiei” de coronavirus, oamenii își pot continua viața într-un mod cât se poate de normal, având în vedere procentul destul de mare de persoane imunizate.

În opinia sa, „Oamenii își pot trăi viața datorită tuturor instrumentelor medicale pe care le avem”, a precizat directorul general al Pfizer. De asemenea, el a mai vorbit și despre tratamentele medicale care sunt de mare ajutor în reducerea probabilității de infectare cu noul coronavirus.

„Un procent foarte mare de oameni sunt vaccinați. Există tratamente medicale care reduc probabilitatea de îmbolnăvire”, a spus directorul Pfizer, citează RT.

Întrebat în interviu dacă este recomandată o a cincea doză de vaccin anti-covid în cazul noului focar care deja și-a făcut apariția, Bourla a precizat că este mult prea devreme pentru a vorbi despre acest aspect.

El a subliniat faptul că sunt multe persoane care nici nu s-au vaccinat cu cea de a patra doză, adăugând că și varianta Omicron generează incertitudini, având în vedere că este dificil de controlat.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro