Veniturile dar şi pierderile proprietarului TikTok au explodat, în 2020

12

În anul trecut, veniturile înregistrate de grupul chinez ByteDance, proprietarul reţelei TikTok, s-au dublat ajungând până la 34,3 miliarde de dolari însă, au crescut şi pierderile nete ale companiei până la 45 de miliarde de dolari, potrivit unui document intern consultat de Reuters.

În contextul administrativ-financiar, această agravare a pierderilor se datorează, în parte, unor norme contabile pentru pachetele compensatorii pe bază de acţiuni acordate angajaţilor, a dezvăluit o sursă din apropierea acestui dosar.

În planurile anterioare, Reuters a informat că ByteDance, una din cele mai mari companii private din sectorul tehnologiei cu o valoare de piaţă estimată de aproximativ 300 miliarde de dolari, avea drept obiectiv ajungerea la o cifră de afaceri de aproximativ 30 de miliarde de dolari în 2020.

Concret, într-un document intern, compania şi-a informat angajaţii că în 2020 a înregistrat pierderi operaţionale de două miliarde de dolari şi un profit brut de 19 miliarde de dolari, în creştere de 93% în ritm anual.

În acest sens, aplicaţia de video-sharing TikTok este foarte utilizată de tinerii cu vârsta între 15 şi 25 de ani şi are aproximativ un miliard de utilizatori în întreaga lume. Grupul ByteDance a informat că în luna decembrie 2020 avea aproximativ 1,9 miliarde de utilizatori în întreaga lume pentru toate aplicaţiile sale, inclusiv TikTok, versiunea sa chineză Douyin şi agregatorul de ştiri Jinri Toutiao.

Însă, în luna mai , fondatorul companiei ByteDance, Zhang Yiming şi-a anunţat demisia surprinzătoare din funcţia de CEO, o decizie care vine într-un moment în care organismele de reglementare din China urmăresc cu atenţie sporită cele mai mari firme de tehnologie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata