Viktor Orban, premierul Ungariei se află la Băile Tușnad, unde are loc Universitatea de Vară Balvanyos, alături de mai mulți oficiali ungari, dar și români

Foto: mediun.com
52

Premierul Ungariei, Viktor Orbán a venit în Transilvania, iar gestul pe care acesta l-a făcut în fața tuturor a întrecut orice așteptare. La momentul actual, premierul Ungariei se află la Băile Tușnad, unde are loc Universitatea de Vară Balvanyos, alături de mai mulți oficiali ungari, dar și români.

Printre oficialii români prezenți la Băile Tușnad se numără și vicepremierul Kelemen Hunor, Eduard Novak, ministrul Sportului din România, dar și Marco Rossi, selecționerul Ungariei.

Astfel, profitând de vizita efectuată în Transilvania, Viktor Orbán a mers și la meciul din preliminariile Conference League dintre Sepsi OSK și Olimpja Ljubljana, iar ce a urmat acolo a întrecut orice fel de așteptare.

Gestul făcut de Viktor Orbán la meciul  din preliminariile Conference League

Mai exact, deși multă lume nu ar fi crezut, Viktor Orban a făcut o adevărată baie de mulțime. Totodată, premierul Ungariei i-a salutat cordial cu toți cei prezenți. Nici în timpul meciului, Orbán nu a trecut neobservat.

Toți cei aproape 7.500 de spectatori l-au aplaudat minute în șir pe liderul de la Budapesta pentru implicarea, dar și pentru prezența sa. Menționăm faptul că Ungaria a avut un rol major în construirea noului stadion din Sfântu Gheorghe.

Mai exact, Guvernul de la Budapesta a oferit un sprijin financiar. De asemenea, în mod neoficial, Ungaria sprijină și echipa care joacă în prima ligă din România, informează Gazeta Sporturilor.

Patronul de la Sepsi, Laszlo Dioszegi, a declarat ulterior că Viktor Orbán a felicitat întreaga echipă, despre care a spus că este una foarte bună.

 

Viktor Orbán a felicitat echipa Sepsi

În precizările sale, „Viktor Orban ne-a felicitat. Nu am negat niciodată că Guvernul Ungariei ne-a construit stadionul. Tot Guvernul a venit la meci. Ne-au felicitat, ne-au spus că avem o echipă bună”, a spus patronul de la Sepsi, Laszlo Dioszegi.

Tot pe stadionul din Sepsi s-a intonat și imnul Ținutului Secuiesc, având în vedere vizita deosebită făcută de Viktor Orbán.

Trebuie menționat faptul că Viktor Orbán este un mare iubitor al fotbalului, iar acesta este și motivul pentru care Guvernul său a oferit tot sprijinul financiar necesar în acest sens. Referitor la meciul de noaptea trecută Sepsi Sfântu Gheorghe din Conference League, premierul ungar a încercat să nu iasă în evidență și a urmărit din tribune evoluția echipei.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata