Vineri 23 iulie, acțiunile Air Claim intră la tranzacționare pe bursă

7

În data de 23-07-2021, acțiunile companiei Air Claim, care furnizează servicii de recuperare a banilor sau obținere de despăgubiri pentru pasagerii ale căror curse aeriene au fost anulate, intră  la tranzacționare pe bursă.

În  contextul bursier, în luna mai,  Air Claim a avut o suprasubscriere de 13 ori pentru acțiunile puse în vânzare pe un plasament privat în vederea listării la bursă.

În acest sens, Profit.ro a anunțat anterior că Air Claim intenționează să își finanțeze dezvoltarea prin piața de capital, operațiune ce va fi urmată de listarea la bursă.

„Air Claim (CLAIM) este acum un nou nume din domeniul privat care face pasul către Bursa de Valori București. Societatea care prestează servicii în domeniul traficului aerian de pasageri a realizat o majorare de capital social și a vândut titlurile nou-emise într-un plasament privat la care au participat 142 de investitori calificați, a declarat anterior pentru Profit.ro Dragoș Mesaroș, broker la SSIF Goldring, intermediarul operațiunii de piață.

Astfel, au fost subscrieri pentru achiziția unui număr de 1,35 milioane de acțiuni la prețul de 6,21lei/acțiune, reprezentând un grad de suprasubscriere de 13,58 ori. Compania a atras 2,48 miioane lei și a început demersurile de listare pe piața AeRO, la cota căreia ar urma să ajungă în următroarele 2 luni, după primirea avizului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

Din punct de vedere al propietarilor, compania spune că intenționează să își remunereze investitorii atât prin acordarea atât de acțiuni gratuite, cât și de dividende. Compania, pe piață din 2018 și având sediul în Constanța, este controlată de Daniel Tunescu și Angela Parlea, fiecare cu câte 50%, conform termene.ro.

„Air Claim va putea oferi investitorilor expunere indirectă pe domeniul transportului aerian. Capitalul atras va fi folosit pentru implementarea unor puncte fixe în terminalele de sosiri ale aeroporturilor din România, pentru un contact direct cu pasagerii zborurilor întârziate sau anulate. O altă direcție de alocare constă în dezvoltarea unei aplicații pentru mobil care va putea identifica automat, prin accesul la e-mail, zborurile eligibile din trecut ale utilizatorului ori notificarea unui zbor eligibil curent”, spune Coteș Mihail, CEO al companiei.

Încă din anul 2019, Air Claim a avut o cifră de afaceri de 2.99 milioane lei (+6795 % față de 2018) și un profit net de 2.57 milioane lei, echivalentul unei marje de profit de 85%. În 2020, pe fondul crizei sanitare și al întreruperii zborurilor, Air Claim a avut un profit de 1 milion lei, echivalentul unei marje de profit de 53%, la afaceri de 1,7 milioane lei.

În prezent, pe fondul revenirii turismului și, implicit, a traficului aerian la nivelurile anterioare crizei sanitare, păstrând constant o marjă a profitului net cuprinsă între 40% și 50%, compania estimează venituri de 34 milioane lei în 2022 și de 95 milioane lei în 2023, ani urmați de o creștere constantă și semnificativă a veniturilor, atât în 2024, cât și în 2025.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata