Vodafone va plăti până la 2,6 miliarde de dolari pentru a pune capăt luptei juridice germane

58

Grupul Vodafone a oferit marți peste 2 miliarde de euro pentru a cumpăra acționari minoritari la Kabel Deutschland Holding, într-un acord menit să pună capăt unei bătălii juridice de lungă durată cu fondul speculativ Elliott și alții, prin intermediul companiei de cablu.

Firma britanică, care a cumpărat o cotă de aproape 77% din compania germană de cablu în 2013, pentru 7,7 miliarde de euro, a declarat că va oferi tuturor acționarilor minoritari ai KDG 103 euro în numerar pentru fiecare acțiune restantă.

Vodafone a declarat că acționarii care reprezintă 17% din acțiuni au acceptat oferta, care a evaluat toate participațiile minoritare rămase în cea mai mare companie de cablu din Germania cu până la 2,12 miliarde de euro (2,59 miliarde de dolari) Elliott, D.E. Shaw și UBS O’Connor LLC au acceptat cu toții oferta și au fost de acord să nu întreprindă alte acțiuni legale împotriva Vodafone, se adaugă în declarație.

Acționarii minoritari KDG au atacat anterior o decizie din 2019 a unei instanțe districtuale din München care a decis că, compensația Vodafone pentru preluarea din 2013 a fost „adecvată”.

„Ca urmare a acordului de licitație a acțiunilor lor în KDG către Vodafone, acționarii acceptanți își vor retrage recursul de la curtea de apel din München”, a spus Vodafone.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News