Volkswagen va investi 1 miliard de euro în uzina din Slovacia

29

Volkswagen VOWG_p.DE intenționează să investească 1 miliard de euro (1,18 miliarde de dolari) în fabrica sa din Slovacia, inclusiv 500 de milioane de euro pentru a produce modelele Passat și Skoda Superb de generația următoare, a declarat, luni, președintele VW Slovacia, Oliver Gruenberg.

Investiția producătorului auto german se va realiza în proiecte din toată gama de modele realizate în Slovacia și va crea 2.000 de locuri de muncă în următorii ani, a declarat șeful personalului, Sebastian Krapoth.

Industria auto, condusă de Volkswagen și alți trei producători auto, este coloana vertebrală a sectoarelor de producție și export din Slovacia.

Skoda anunțase vineri că producția modelului său de top, Superb, se va muta în Slovacia. Superb și Passat împărtășesc aceeași platformă și multe părți. Aceasta a urmat anulării planurilor de producție sursă în Turcia.

De asemenea, a supărat sindicatele de pe unitatea cehă a Volkswagen, Skoda Auto, acasă la marca Superb în ultimele două decenii.

„Investițiile totale pentru Bratislava sunt planificate în intervalul de 1 miliard de euro”, a declarat Gruenberg într-o conferință de presă transmisă în direct la televizor.

„Este o investiție în întreaga gamă de modele la Volkswagen Slovacia.” El a spus că planul nu va adăuga capacitatea totală de producție la uzină, care a produs 377.750 de mașini anul trecut.

Fabrica, care a produs în mare parte modele de top, precum Audi Q7 și Porsche Cayenne, exportă mai mult de 99% din producția sa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata