Volodimir Zelenski: „Sfârșitul acestui război și circumstanțele lui depind de cât de mult se implică lumea, de aceea am nevoie de aliați

Foto: transportcerealevrac.ro
19

În ziua de marţi 21 iunie, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a ținut un discurs emoționant, în cadrul Festivalului Internațional Lions de la Cannes pentru industria creativă. Liderul de la Kiev a spus de ce depinde sfârșitul războiului din Ucraina. Totodată, președintele ucrainean a ținut să menționeze că țara sa are nevoie de aliați.

În acest sens, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, i-a îndemnat pe profesioniștii din domeniul creației cinematografice să facă mai mult pentru a „promova curajul ucrainean”, într-un discurs rostit în cadrul Festivalului Internațional Lions de la Cannes pentru industria creativă.

Astfel, „Sfârșitul acestui război și circumstanțele lui depind de cât de mult se implică lumea. Și de aceea am nevoie de aliați. Avem nevoie de oameni ca tine. Cred că puterea creativității umane este mai mare decât puterea unui stat nuclear care este blocat în trecut. Vorbește despre Ucraina. Nu lăsa lumea să treacă la altceva.”, a spus liderul de la Kiev, potrivit CNN.

În cele 117 zile de război al Rusiei în Ucraina, Volodimir Zelenski a ținut peste 70 de discursuri în întreaga lume, inclusiv în parlamente, instituții internaționale și forumuri de afaceri.

Volodimir Zelenski: Războiul a ajuns deja în casele voastre

De altfel, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat luni că Africa este „ostatica” războiului Rusiei împotriva Ucrainei, care a provocat o penurie globală de alimente și temeri de foamete pe continentul african.

Totuși, el a spus că țara sa este angajată în „negocieri complexe” pentru a debloca cerealele blocate în porturile sale din Marea Neagră de blocada navală a Rusiei.

Concret, „Africa este, de fapt, un ostatic al celor care au declanșat războiul împotriva statului nostru”, a declarat președintele ucrainean într-un discurs în fața Uniunii Africane.

În contextul alimentar, invazia Rusiei și blocada porturilor ucrainene au paralizat exporturile de cereale ale unuia dintre cei mai mari producători mondiali, au provocat penurii dramatice de cereale și îngrășăminte și au pus sute de milioane de oameni în pericol de foamete.

În opinia sa, „Acest război poate părea foarte îndepărtat pentru voi și pentru țările voastre. Dar prețurile la alimente, care cresc în mod catastrofal, au adus deja războiul în casele a milioane de familii africane”, a spus el. „Nivelul nedrept al prețurilor la alimente, provocat de războiul din Rusia, este resimțit dureros pe toate continentele. Din păcate, aceasta poate fi o problemă deosebită pentru țările voastre.”, a spus Volodimir Zelenski.

Ucraina face tot posibilul pentru a-și elibera porturile

În prezent, deși criza mondială a cerealelor va dura atâta timp cât Rusia își va continua „războiul colonial”, acesta a declarat că Ucraina face tot posibilul pentru a-și elibera porturile, încercând în același timp „să construiască un nou lanț logistic de aprovizionare” pentru cele 25 de milioane de tone de cereale blocate în interiorul granițelor sale, scrie Al Arabya News, citând France Presse.

În acest sens, „Purtăm negocieri complexe pe mai multe niveluri pentru a debloca porturile noastre ucrainene. Dar nu există încă niciun progres, deoarece nu a fost găsit încă niciun instrument real pentru a ne asigura că Rusia nu le va ataca din nou”, a recunoscut el.

Până în prezent, organizațiile globale nu au găsit încă o modalitate de a convinge Rusia să pună capăt invaziei sale.

„De aceea, criza alimentară din lume va continua atâta timp cât acest război colonial va continua”, spune Zelenski.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata