WhatsApp a decis să lanseze aplicația nativă pentru Windows

28

După un an întreg de teste, WhatsApp a decis în sfârşit să lanseze aplicația nativă pentru Windows. Noua versiune va putea fi folosită de toți utilizatorii WhatsApp care deţin un calculator cu Windows 10 sau 11.

Până acum, WhatsApp-ul putea fi folosit pe Windows doar cu ajutorul variantei beta, însă acum, noua versiune funcționează independent. Pe scurt, după ce v-ați logat nu mai trebuie să ţineți telefonul pornit pentru a sincroniza aplicaţia mobilă WhatsApp cu aplicația de pe Windows.

Această funcție se datorează faptului că noua versiune WhatsApp beneficiază de tehnologia multi-device. Astfel că vom putea folosi până la patru dispozitive în paralel, fără a pierde criptarea datelor.

În prezent, aplicația nativă pentru Windows nu diferă mult ca design şi funcţionalitate de versiunea web, însă arată „mai curat” şi răspunde mai bine la comenzi. Ea poate fi descărcată din magazinul de aplicaţii de pe Windows 10 şi Windows 11Microsoft Store. Acum, WhatsApp pregătește şi o aplicaţie nativă de macOS, care se află acum în beta.

Rusia a amendat WhatsApp cu 18 milioane de ruble

La sfârșitul lunii iulie, WhatsApp a avut probleme din cauza criptării datelor utilizatorilor ruși.

Mai exact, un tribunal din Rusia a amendat WhatsApp cu 18 milioane de ruble pentru stocarea datelor utilizatorilor ruși în străinătate, după ce compania mama (Meta) fusese deja găsită vinovată de „activitate extremistă”.

Guvernul de la Moscova a intrat în conflict cu Big Tech din cauza conţinutului, a cenzurii, a datelor şi a reprezentării locale, în dispute care au escaladat de când Rusia şi-a trimis forţele armate în Ucraina.

În contextul financiar, tribunalul districtual Tagansky din Moscova a amendat WhatsApp cu 18 milioane de ruble (301.255 de dolari americani) pentru o recidivă, după ce mai primise o penalizare de 4 milioane de ruble în august 2021.

Din punct de vedere comparativ, amenda aplicată WhatsApp a depăşit sancţiunea de 15 milioane de ruble acordată companiei Google, deţinută de Alphabet, pentru o încălcare repetată.

În plus, tribunalul Tagansky din Moscova a amendat şi proprietarul Tinder Match Group cu 2 milioane de ruble, Snap şi Hotels.com (deţinută de Expedia Group) cu 1 milion de ruble şi serviciul de streaming de muzică Spotify cu 500.000 de ruble.

În acest sens, Reuters spune că nicio companie nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii. Agenţia de presă RIA a citat un avocat al Hotels.com spunând că această companie nu a recunoscut acuzaţia ca infracţiune, adăugând că a încetat să mai prelucreze orice date ale utilizatorilor din Rusia de la 1 aprilie 2022.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata