Zeci de piese şi dispozitive agricole au fost descoperite într-un container sosit din Japonia în Portul Constanţa Sud Agigea

8

Aproximativ 21 de tone constând în zeci de piese şi dispozitive agricole, cu grad avansat de uzură, au fost descoperite într-un container, sosit din Japonia în Portul Constanţa Sud Agigea, acestea urmând să fie returnate societăţii exportatoare. 

Astfel, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, au identificat pe data de 25 august, în Portul Constanţa Sud Agigea un container încărcat, conform documentelor, cu tractoare şi utilaje agricole, care urmau să fie importate din Japonia de către o societate comercială de pe teritoriul României. Cantitatea aflată în container era de aproximativ 21 de tone, conform unui comunicat al gărzii de Coastă.
“În urma verificărilor suplimentare, echipa de control a constatat că în container se aflau încărcate  piese şi dispozitive agricole cu un grad avansat de uzură, afectate de rugină. De asemenea, printre acestea au fost identificate şi deşeuri periculoase, ataşate motoarelor uzate, societatea comercială beneficiară nefiind autorizată pentru valorificarea acestora”, se arată în comunicat.
În acest caz, comisarii Gărzii de Mediu Constanţa au decis să nu permită importul şi au hotărât returnarea containerului la societatea exportatoare din Japonia.

De asemenea, în acest sens, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea măsurilor in desfăşurarea activităţii de transport deşeuri.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata