Zuckerberg avertizează că 2020 ar putea fi un „an dificil”

18

 Facebook a înregistrat o creștere peste așteptări a profitului în cel de-al treilea trimestru al acestui an, în pofida controverselor cu care se confruntă rețeaua de socializare în ceea ce privește protecţia datelor utilizatorilor și publicitatea politică, informează Wall Street Journal și Sky News.

Veniturile totale ale companiei au ajuns la 17,7 miliarde de dolari, față de 13,7 miliarde de dolari în trimestrul al treilea al anului trecut – o creștere de 29%.

Facebook a anunţat că profitul din ce de-al treilea trimestru al anului 2019 a fost de 6,09 miliarde dolari sau 2,12 dolari/acțiune, depăşind estimarea analiştilor, care preconizau un profit de 5,47 miliarde de dolari sau 1,91 dolari/acţiune.

Compania a transmis că estimează că 2,2 miliarde de persoane utilizează zilnic platformele sale – Facebook, Instagram, WhatsApp and Messenger.

În ultimii trei ani, Facebook s-a confruntat cu o ostilitate în creștere, atât din partea utilizatorilor, cât și a politicienilor, în legătură cu modul în care compania gestionează datele personale, dar și ca urmare a incapacității sale de a asigura integritatea fluxurilor de știri, în contextul răspândirii campaniilor de dezinformare și propagandă politică. De asemenea, Facebook se confruntă cu provocări tot mai mari în ceea ce privește reglementarea, deoarece autoritățile americane au inițiat o anchetă care are drept scop să stabilească dacă firma a recurs la practici anticoncurențiale.

În aceste condiții, Mark Zuckerberg, fondatorul și președintele Facebook, a avertizat că 2020 se conturează drept un „an foarte dificil” pentru companie, din cauza presiunilor politice.

Facebook este în centrul unei controverse ca urmare a deciziei sale de a excepta reclamele postate de politicieni de la regulile care interzic folosirea afirmațiilor false în cazul publicității plătite.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata