10% grad de ocupare în prima serie a programului „O săptămână la mare – Litoralul pentru toţi”

Gradul de ocupare în prima serie a programului ‘O săptămână la mare-Litoralul pentru toţi’, lansat de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc pentru perioada 3 mai – 15 iunie 2010, este de aproximativ 10 la sută din totalul locurilor pregătite pentru acest program, informează FPTR.

Astfel, duminică, se aflau pe litoral aproximativ 850 de turişti, cu 23 la sută mai mulţi decât anul trecut. Programul se bucură de sprijinul proprietarilor de structuri hoteliere de pe litoral şi de cel al agenţiilor de turism care valorifică oferta hotelierilor. Până în prezent, au fost vândute în special seriile din luna iunie, unde mai sunt libere doar 30 la sută din locuri.

Tarifele pentru oferta specială pentru 6 nopţi de cazare (TVA inclus 9 la sută) sunt de 159 lei/persoană, fără mic dejun, la hotel de o stea, de 189 lei/persoană fără mic dejun la 2 stele şi 249 lei cu mic dejun, 219 lei/persoană la 3 stele, fără mic dejun şi 339 lei cu mic dejun şi 399 lei/persoană la hotel de 4 stele, cu mic dejun.
Comisionul acordat agenţiilor de turism este de circa 10 la sută, incluzând TVA. Pentru prestatorii care oferă servicii de cazare cu mic dejun, valoarea micului dejun este stabilită de fiecare în parte.

Sejurul minim este de 6 nopţi, dar se pot valorifica şi sejururi mai mari de 6 nopţi. Nu se valorifica camere in regim single şi nici partaje. ‘O săptămână la mare-Litoralul pentru toţi’ este un program al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc şi face parte din programul naţional ‘Turist în România’ al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Locurile de cazare incluse în acest program se adresează tuturor categoriilor de turişti români, iar vânzarea se va face conform principiului ‘primul venit, primul servit’.
Sunt înscrise în program 65 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoral, care pun la dispoziţie un număr de 8.600 de locuri pe serie, ceea ce înseamnă că la început de sezon estival 2010 cel puţin 40.000 de turişti vor putea beneficia de vacanţe pe litoral la tarife reduse.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata