10 mai la Castelul Peleş – Garden Party şi concert regal

19

Un Garden Party şi un concert regal vor fi organizate la Castelul Peleş, cu ocazia sărbătorii naţionale de 10 mai din acest an.

Potrivit unui comunicat al Casei Majestăţii Sale Regele, transmis luni, evenimentul va debuta la ora 17,30 cu un recital al Muzicii Reprezentative a MApN, cuprinzând muzică de pe toate meridianele lumii.

La ora 18,00, familia regală va ieşi pe balconul Salonului Maur, pentru a saluta participanţii la sărbătoare. Trei avioane ale Iacărilor acrobaţi vor survola Parcul Regal, precizează comunicatul.

De la ora 18,30 va începe concertul regal, pe scena aşezată în aer liber de pe terasa castelului urmând să evolueze orchestra lărgită a Cameratei Regale, violonistul Remus Azoiţei şi tenorul Teodor Ilincăi, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

Repertoriul va cuprinde lucrări din creaţia compozitorilor români George Enescu, Iosif Ivanovici, Ciprian Porumbescu şi Grigoraş Dinicu, precum şi lucrări de Giacomo Puccini, Camille Saint-Saens, Ernesto de Curtis şi Eduardo di Capua.

Concertul, care se va încheia la ora 19,30, va fi preluat pe două mari ecrane, vizibile pentru toţi cei aflaţi pe peluză şi alee.

Familia regală va urmări concertul din balconul principal de la faţada Castelului Peleş.

Intrarea este liberă, publicul având acces pe peluza din faţa castelului şi pe Aleea Peleşului, mai informează comunicatul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News