75 de persoane au apelat la numărul de telefon destinat celor afectaţi de suspendarea traficului aerian

75 de persoane au apelat numărul de telefon pus la dispoziţie de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului pentru turiştii români aflaţi în afara graniţelor ţării şi pentru turiştii străini din România, afectaţi de închiderea spaţiului aerian al mai multor ţări europene, a declarat luni (19 aprilie 2010) ministrul Dezvoltării, Elena Udrea, în cadrul întâlnirii comitetului de urgenţă de la Guvern.

‘De ieri (duminică), de la ora 14.00, până astăzi (luni), la ora 9.00, au sunat 75 de persoane care au avut întrebări despre zborurile anulate, rutele alternative de transport. O bună parte dintre ei s-au cazat la hoteluri, la jumătate de preţ’, a afirmat Elena Udrea.
De asemenea, aceasta a menţionat că membrii comitetului de urgenţă creat la nivelul MDRT pun la dispoziţie autocare şi microbuze pentru transportul turiştilor care doresc să părăsească ţara.

‘Pe lângă informaţiile legate de rute, pun la dispoziţie autocare şi microbuze pentru transportul celor care doresc să plece în acest fel din ţară’, a adăugat oficialul MDRT. Un comitet de urgenţă a fost constituit, duminică, la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru turiştii români aflaţi în afara graniţelor ţării şi pentru turiştii străini din România, afectaţi de închiderea spaţiului aerian a mai multor ţări europene.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Comitetul de urgenţă este format din reprezentanţi ai MDRT, ai Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, ai Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc şi ai Asociaţiei Naţionale a Turismului Rural şi Ecologic şi a fost înfiinţat la iniţiativa ministrului Elena Udrea.

Membrii comitetului de urgenţă au convenit să pună la dispoziţia turiştilor străini aflaţi în România, până la rezolvarea problemelor de transport spre ţările de origine, oferte de cazare cu reduceri de 50 la sută în oraşele din ţară cu aeroporturi internaţionale, precum şi informaţii despre cursele operate de SNCFR şi de principalii operatori români de transport rutier de persoane în Europa.

De asemenea, turiştii români aflaţi în afara graniţelor ţării şi turiştii străini din România pot apela, începând de duminică, între orele 8.00 şi 24.00, un număr de telefon gratuit, 0800868282, pus la dispoziţie de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru a obţine informaţii utile legate de oportunităţi de cazare şi transport către ţara de origine.
Referitor la turiştii români care se găsesc în străinătate, operatorii români de transport rutier de persoane au asigurat comitetul de urgenţă că vor suplimenta cursele spre România pentru a asigura toate cererile formulate de români în acest sens.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata