Aeroportul din Atlanta, cel mai aglomerat de pe planetă: peste 100 de milioane de pasageri în acest an

Aeroportul internațional Hartsfeld-Jackson din Atlanta, care primește cei mai mulți pasageri decât oricare alt aeroport din lume, a depășit în acest an pragul de 100 de milioane de pasageri, au anunțat oficiali ai aeroportului, citați de agenția Reuters.

Larry Kendrick, care a zburat duminică din Gulfport (Mississippi) cu o cursă Delta Airlines la Atlanta, a primit mai multe premii pentru că a fost pasagerul cu numărul 100.000.000, respectiv două bilete de călătorie oriunde în lume, suma de 500 de dolari și un autovehicul Nissan Altima. ‘Sunt fericit să fiu parte din această reușită’, a spus Kendrick, de 35 de ani, care a adăugat că probabil va folosi cele două bilete gratuite pentru a vizita Australia sau Dubai, încă nu știe precis, dar cu siguranță va fi ceva din afara teritoriului SUA.

Oficialii aeroportului și ai municipalității orașului Atlanta, care au fost prezenți la aeroport ca să îl întâmpine pe Kendrick când a aterizat, au precizat că este pentru prima dată când un aeroport atinge pragul de 100 de milioane de călători într-un singur an calendaristic.

Hartsfield-Jackson este de 15 ani cel mai aglomerat aeroport al planetei. În 2014 a deservit 96 de milioane de pasageri, conform Consiliului Internațional al Aeroporturilor. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: commons.wikimedia.org

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata