Aeroportul Iaşi anunţă o nouă cursă low-cost spre Veneţia

31

Marius Bodea, președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului Iași, a anunțat, miercuri, 10 septembrie, că instituția sa dezvoltă un nou parteneriat cu o companie de low-cost, concretizat din această toamnă cu o primă cursă spre aeroportul Treviso, aflat în apropiere de Veneția.

“De doi ani am clădit pas cu pas, cărămidă peste cărămidă, business-ul Aeroportului Iași, dezvoltând în mod sustenabil traiectoria noastră prin consolidarea rutelor operate cu companii  de linie. Prin această colaborare oferim diversitate pasagerilor noștri. Este o decizie foarte mult așteptată de comunitate. Bucuria noastră este că atingem astfel ambele palete de diversitate care stau la baza unui aeroport dezvoltat durabil și anume o nouă rută directă, spre Veneția. Politica noastră este sa susținem și să dezvoltăm parteneriatele existente, să construim noi orizonturi, garantându-le tuturor că Aeroportul Iași urmărește ca toți operatorii să își dezvolte corect afacerea”, a declarat Marius Bodea.

La rândul său, președintele Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței a declarat că dorește diversificarea rutelor, afirmând în acest sens că Iașiul trebuie să fie conectat de cât mai multe centre economice dezvoltate.

Noua rută directă Iași — Veneția (Treviso), care este operată de Wizz Air, este prima în sistem low cost, până acum de pe Aeroportul Iași fiind rute efectuate de Tarom și Carpatair. Acest lucru este posibil după efectuarea lucrărilor de modernizare a Aeroportului Iași, care au constat, până acum, în construirea unei piste flexibile de 2.400 de metri. O a doua fază a proiectului vizează prelungirea pistei până la 3.200 de metri, precum și construirea unui nou terminal. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Foto:  Liviu CHIRICA/Zoom Art