Alba Iulia a obţinut, pentru al doilea an consecutiv, certificat de excelenţă TripAdvisor

Alba Iulia a primit, pentru al doilea an consecutiv, certificatul de excelenţă TripAdvisor, cel mai mare site de turism din lume, fiind pe locul al doilea în România, după Castelul Peleş, a informat luni, printr-un comunicat de presă transmis de administraţia locală.

„Avem încă un an în care clasamentul nu s-a schimbat. Suntem pe locul doi în România, după Castelul Peleş, în preferinţele turiştilor. Iar în situaţia dată trebuie să acceptăm faptul că locul doi nu înseamnă primul care pierde, ci o constantă în modul în care am promovat şi atras turiştii. (…). Nu e o simplă diplomă acest certificat, este oglinda felului în care ne percep cei care ne vizitează. Sunt convins că avem posibilitatea să ne schimbăm poziţia în clasament, în mai bine, doar că mingea este de data aceasta şi în zona privată, de unde aşteptam semnale mai clare şi ferme„, a declarat, potrivit sursei citate, primarul Mircea Hava.

În urma evaluării şi clasificării ca destinaţie de excelenţă, Alba Iulia a primit numărul maxim de puncte (cinci), fiind listată pe TripAdvisor de peste doi ani.

Este al şaselea an în care cel mai mare site de turism din lume acordă certificate de excelenţă entităţilor reprezentative din sfera turismului, în baza recenziilor făcute de către comunitatea celor care aleg să-şi planifice călătoriile prin intermediul acestui portal. În prezent, numărul utilizatorilor TripAdvisor este de aproximativ 340 de milioane de persoane lunar.

Certificatul de excelenţă este atribuit inclusiv atracţiilor turistice cum este Alba Iulia, dar şi hotelurilor, restaurantelor şi altor companii ce activează în domeniul HORECA, în urma gradului de satisfacţie exprimat de turişti.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata