Alertă cu virusul West Nile în centrul Greciei

Ministerul grec al Sănătăţii a anunţat marţi (17 august 2010) întărirea măsurilor de prevenire a unor noi infectări cu virusul West Nile în centrul ţării, după decesul a trei persoane de la începutul lunii august, informează AFP.

Decizia intervine după ce 11 noi cazuri de infectare au fost depistate la sfârşitul săptămânii trecute, bilanţul total ajungând la 47, după cum a informat luni Centrul pentru controlul şi prevenirea maladiilor (Keelpno).
Din acest total, 45 de pacienţi au fost diagnosticaţi cu encefalită, dintre care trei, vârstnici cu boli cronice, au decedat. Potrivit Keelpno, 28 de bolnavi mai erau spitalizaţi luni, dintre care şapte la terapie intensivă.

Virusul a fost depistat până acum în regiunea Macedonia, pe o zonă care se întinde între Larissa până aproape de Salonic, mai ales în proximitatea cursurilor de apă şi a lacurilor. Ministerul Sănătăţii a ordonat intensificarea stropirilor cu insecticid şi desfăşurarea unei campanii de informare a publicului.

Potrivit unui expert al Keelpno, deşi populaţia şi animalele prezintă anticorpi la acest virus, care a mai circulat în Grecia, este pentru prima oară când au fost diagnosticate cazuri de encefalită.
„Într-o primă estimare, experţii atribuie această situaţie condiţiilor climatice din această vară, în care căldura prelungită şi umiditatea puternică sunt propice proliferării ţânţarilor vectori” ai virusului, a explicat medicul Doritsa Bakka.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata