Alger, orasul alb-albastru

Oras de trecere pentru unii, capitala dinamica pentru altii, Alger le ofera turistilor o multitudine de activitati de facut si de locuri de vazut. Iti doresti sa descoperi orasul Alger la pas? Nu este nevoie sa inchiriezi o masina, orasul se poate explora foarte bine si la pas.

Casbah. Casbah din Alger figureaza printre primele lucruri de vizitat in momentul in care cauti o atractie. Fosta citadela situata in partea inferioara a orasului vechi, Casbah pastreaza un farmec aparte. Stradute inguste, obiecte de artizanat, placi comemorative, panorama superba asupra orasului dar si unele monumente precum Muzeul National de Arta. Inscrisa in patrimoniul mondial Unesco, imposibil sa te afli in Alger fara sa vizitezi aceasta atractie.

Posta mare. Impozanta la exterior, sublima la interior, frumusetea Postei Mari din Alger taie rasuflarea. Actualmente devenita muzeu, Posta Mare din Alger este o cladire frumoasa pe care nu trebuie sa o ratezi in timpul unei vizite. Te sfatuim sa verifici programul pentru a te asigura de faptul ca vei putea intra.

Gradina Botanica. Extrem de reputata si situata in centrul orasului Alger, Gradina Botanica din Alger este compusa din peste 3000 de specii diferite din care unele extrem de rare. Un veritabil Central Park situat in inima Algerului, Gradina Botanica este clasata in topul 10 al celor mai frumoase gradini din lume. Vei intelege rapid de ce plimbandu-te pe aleea sa centrala, impresionanta datorita ordinii care domneste si fascinanta datorita naturii privilegiate.

Palatul Rais. Monument istoric, Palatul Rais este, in primul si in primul rand, o marturie arhitecturala ce atesta prelungirea Casbahului pana la mare, in epoca otomana. Dispunand de o arhitectura frumoasa, palatul Rais marcheaza si dorinta de a pastra mostenirea istorica a orasului.

Vrei sa descoperi lacasurile de cult din Alger? Chiar daca Alger adaposteste o multime de cladiri, nu duce lipsa de lacasuri de cult. Cea mai cunoscuta este biserica Notre Dame d’Afrique construita pe malul apei. Este vorba despre o biserica catolica situata in apropiere de Ambasada Vaticanului.

Moscheele sunt numeroase in Alger si moscheea Ketchaoua este fara indoiala cea mai cunoscuta, clasata in patrimonial mondial Unesco.

Sursa foto: alger50.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata