All inclusive-ul bulgăresc, mai ieftin decât micul dejun românesc

La ora actuală, dacă găseşti un loc într-un hotel situat pe litoralul bulgăresc se cheamă că ai mare noroc. Şi asta pentru că toate hotelurile de la vecinii noştri sunt arhipline de turişti europeni veniţi să se bucure de servicii şi condiţii occidentale la preţuri fără concurenţă. Nu acelaşi lucru se poate spune despre litoralul românesc, hotelierii aşteptând apariţia soarelui pentru sporadicul turism de weekend, informează Cotidianul.

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, anul acesta proporţia de turişti care preferă încă litoralul nostru a scăzut sub 40%, restul îndreptându-se cu paşi repezi spre Bulgaria.

Cei mai mulţi români preferă servicii de calitate şi sistemul all inclusive. Hotelierii noştri susţin că all inclusive-ul nu este rentabil, pentru că are costuri prea mari. După cum se vede, bulgarii îi contrazic, pentru că majoritatea hotelurilor de la ei practică all inclusive.

Până hotelierii noştri nu vor schimba preţurile şi mentalitatea aceasta că trebuie în trei luni să-şi scoată profitul pe un an întreg, nu se va schimba nimic pe litoralul românesc.


69 euro cu mic dejun versus 39 euro all inclusive

Dacă studiezi ofertele agenţiilor de turism îţi dai seama şi de ce este bine şi sănătos să alegi Bulgaria. Un hotel de 4 stele din Sozopol, cu all inclusive şi, bineînţeles piscină interioară şi exterioară, costă, în plin sezon, 39 de euro. În acelaşi timp, la un hotel de 4 stele din Neptun, se percep 69 de euro pe noapte, singura facilitate fiind micul dejun inclus.

Despre piscine interioare pe litoralul românesc nu se prea poate vorbi, acestea fiind o raritate, la fel ca şi piscinele exterioare.

Continuând cu exemplele, la Nisipurile de Aur preţul pe noapte la un hotel de 4 stele este de 52 de euro şi 48 de euro, ambele cu all inclusive, sau 60 de euro, all inclusive, cu piscine exterioare, piscină interioară, saună, jacuzzi şi baie turcească.

În Sunny Beach găsim un hotel de 4 stele premiat de câteva ori de organismele internaţionale care oferă servicii all inclusive fără egal în lume, tariful fiind aici de 68 de euro.

Comparativ, în România, la Mamaia, plăteşti 80 de euro pe noapte la un hotel de 4 stele care îţi oferă doar mic dejun. Mai mult, tot în Mamaia aflăm că un hotel de 3 stele percepe 94 de euro pe zi, cu mic dejun.

Preţuri mari, servicii zero, cam acestea sunt condiţiile de la noi şi motivele pentru care numărul turiştilor de pe litoralul românesc continuă să scadă vertiginos.

Citește și
1 Comentariu
  1. Raddu spune

    Sa nu mai vorbim de ultra-all-inclusive!
    Chestia cu mancarea te scuteste pe o parte de cheltuieli, pe de o parte de nervii de a sta la cozi oribile la „impinge-tava” sau de a cauta in fiecare zi un loc de masa pe la restaurante.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata