Amsterdam, unul din cele mai interesante orase din lume

Amsterdam este orasul ideal pentru a petrece un weekend prelungit intre prieteni sau cu partenerul de viata. Pentru a vizita orasul Amsterdam in cele mai bune conditii iata care sunt atractiile pe care nu trebuie sa le ratezi.

Prinsengracht. Amsterdam este un oras magnific ce adapostste o multime de canale. Nu degeaba a fost supranumit Venetia Nordului. Ce poti face la Amsterdam? Sa descoperi la pas sau pe bicicleta canalele printre care cel mai cunoscut este Prinsengracht, canalul printului in flamanda.

Casa lui Anne Frank. Daca esti pasionat de istorie, profita de sejurul la Amsterdam si de plimbarea de-a lungul canalului Printului pentru a vizita casa lui Anne Frank, cunoscuta pentru jurnalul sau intim in care a dezvaluit cum era o zi din viata evreilor in cele mai sumbre ore ale Holocaustului.

Vondelpark este un parc magnific ce se intinde pe 48 de hectare, situat la doi pasi de centrul orasului. In drum, viziteaza piata Mark Euwe, situata in apropiere de parc, reputata pentru tabla de sah imensa.

Rijskmuseum este ideal pentru pasionatii de arta si nu numai. Este unul din cele mai celebre muzee din Amsterdam reputat pentru faptul ca adaposteste cele mai celebre opere ale pictorilor olandezi. Chiar daca taxa de intrare in muzeu este destul de ridicata, vizitarea orasului Amsterdam fara o oprire la Rijskmuseum nu este completa.

Jordaan. Daca ai obosit dupa vizitarea numeroaselor atractii ale orasului Amsterdam te sfatuim sa vizitezi Jordaan, unul din cele mai sic cartiere ale orasului. Aici poti admira numeroase opere de arta, sa ai parte de o plimbare relaxa sau sa te relaxezi pur si simplu la o terasa, in fata unei beri.

Red Light District. Amsterdam are in egala masura reputatia de a fi un oras sulfuros. La urma urmei, adaposteste numai putin de 200 cofeeshops in care se serveste si altceva, nu doar cafea dar si Red Light District, un cartier in care isi exercita meseria sute de prostituate inchiriind cabine vizibile de pe trotuar. Chiar daca nu este un loc apreciat de localnici, trebuie vizitat neaparat in timpul unui sejur la Amsterdam.

Sursa foto: timeout.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata