ANAT vrea brandul „Litoralul Verde” pentru sudul litoralului unde rezervările au crescut cu până la 16%

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a lansat ideea de brand „Litoralul Verde”, o marcă prin care agențiile ANAT doresc să susțină stațiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinești, Olimp, Neptun, Cap Aurora, Jupiter, Venus, Saturn, Mangalia, Vama Veche.

„Litoralul Verde s-a născut din dorința agențiilor de turism de a susține aceste stațiuni sub un singur nume, un nume care induce turiștilor ceea ne dorim noi pentru aceasta zonă, și anume să rămână cât mai verde, sa aibă cât mai multe parcuri, zone de promenadă, locuri de joacă pentru copii, plaje liniștite, muzică ambientală, siguranță și confort pentru turiști, urbanism de calitate, construcții simple și elegante, specific arhitectural, agrement de calitate, într-un cuvânt, un ambient de stațiuni turistice sustenabile. Ne-am dori ca inițiativa Litoralul Verde să devină un brand, ne-am dori ca acest nume să ne inspire pe toți, operatori privați din turism, autorități centrale și locale, spre a construi împreună o destinație și un nou brand al litoralului, care să poată concura cu cel al stațiunii Mamaia”, spune Lucia Nora Morariu, președinte al ANAT.

Zona stațiunilor Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinești, Olimp, Neptun, Cap Aurora, Jupiter, Venus, Saturn, Mangalia, Vama Veche atrage anual circa 70% din turiștii care vizitează stațiunile de la malul mării prin agenții de turism, se arată într-un comunicat al ANAT.

Ca poziționare, stațiunile atrag familiile cu copii, cu accent pe facilități precum locurile de joacă, spațiile verzi, parcurile de distracții securizate, persoane care urmăresc refacerea, relaxarea, curele balneare, tratamentele balneare efectuate cu produse naturale, tineri care aleg variante de vacanță mai rurale sau sunt atrași de concerte și evenimente specifice sau pur și simplu turiști care preferă vacanțele liniștite și confortabile, la un preț acceptabil.

Un turist care vine în stațiunile Eforie Nord, Eforie Sud, Costinești, Olimp, Neptun, Cap Aurora, Jupiter, Venus, Saturn și Mangalia petrece, în medie, un sejur de 5 zile. În 2014, rezervările prin agenții pentru aceste zone au crescut cu 16% pentru Eforie Nord, în Saturn cu 10%, Neptun — 10%, Jupiter — 9%, Venus — 20%, Cap Aurora și Olimp cu 1%.

Valoarea medie a pachetului turistic cumpărat prin agenții, până la data de 31 mai 2014, este de 558 de lei la Eforie Nord, 472 lei la Saturn, iar pentru Neptun — 402 lei, Jupiter — 471 lei, Venus — 474 lei, Mangalia — 857 de lei, Olimp — 491 lei, Cap Aurora — 456 de lei, Costinești — 373 lei, Eforie Sud — 378 lei. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata