ANT: România este pregătită să ofere pachete concepute special pe nevoile, cultura şi obiceiurile turiştilor ruşi

România este pregătită să ofere pachete complete, concepute special pe nevoile, cultura şi obiceiurile turiştilor ruşi, a afirmat, joi, 28 ianuarie, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Anca Pavel-Nedea, la întâlnirea oficială cu reprezentanţi ai industriei de turism din Federaţia Rusă, informează ANT.

Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) organizează o delegaţie oficială la Moscova, în perioada 27 — 29 ianuarie, discuţiile cu partenerii ruşi urmând să se desfăşoare la Ambasada României de la Moscova, cu sprijinul misiunii diplomatice din această ţară.

În cea de-a doua zi a vizitei de lucru în Federaţia Rusă, Anca Pavel-Nedea, însoţită de reprezentanţi ai turoperatorilor specializaţi în incoming şi companii hoteliere din staţiuni balneare româneşti, a participat la un workshop de prezentare a României turistice.

Întâlnirea a avut ca scop promovarea pachetelor special concepute pentru piaţa rusă, precum şi crearea unui cadru propice pentru atragerea turiştilor ruşi în destinaţii din România. La acţiune au participat peste 100 de agenţii de turism din Federaţia Rusă, precum şi reprezentanţi din mass-media locală.

‘Alegerea de a veni în Moscova s-a bazat pe analizele făcute la nivelul Autorităţii Naţionale pentru Turism privitoare la circulaţia turiştilor ruşi către România, preferinţele şi obiceiurile lor în materie de alegerea vacanţelor. Atuurile României, prezentate în faţa operatorilor ruşi, sunt în concordanţă cu interesul acestora pentru tratamente medicale, pachete fitness şi wellness, reabilitare şi recuperare, leasure’, a precizat Anca Pavel-Nedea.

Printre destinaţiile căutate de turiştii ruşi se numără litoralul Mării Negre, Delta Dunării, Bucovina şi Maramureşul, destinaţii recunoscute pentru autenticitatea tradiţiilor şi obiceiurilor locale.

‘De asemenea, o atracţie aparte o reprezintă descoperirea comunităţilor de lipoveni care trăiesc în România, datinile şi cultura lor. Întâlnirea de astăzi cu tour-operatorii ruşi a fost cu atât mai bine primită cu cât aceştia au recepţionat mesajul mediului privat din România care activează în domeniul turismului, cât şi pe cel al oficialilor români, mesaj că România este pregătită să le ofere pachete complete concepute special pe nevoile, cultura şi obiceiurile lor. Un punct important în discursul meu l-a reprezentat faptul că am transmis celor prezenţi că România este o destinaţie sigură şi ofertantă pentru turiştii ruşi. Ne aşteptăm ca în urma acestei vizite, turoperatorii locali să vândă pachete cu destinaţia România într-o pondere semnificativă,’ a spus Anca Pavel-Nedea.

Preşedintele ANT are programată, în cursul zilei de joi, o întâlnire cu vicepreşedintele Agenţiei Federale pentru Turism din Federaţia Rusă, Serghei Korneev. La eveniment, alături de oficialul român, vor participa ambasadorul României în Federaţia Rusă, Vasile Soare, şi preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România, Aurelian Marin.

Vizita delegaţiei va continua şi vineri, când va avea loc o întrevedere a preşedintelui ANT, cu Yiurii Barzikin, vicepreşedintele Uniunii Industriei Turistice din Federaţia Rusă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata