ANTREC aduce la Târgul de Turism al României oferte pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă de la 100 lei/persoană/zi

Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC) a adus, la Târgul de Turism al României, oferte pentru petrecerea Sărbătorilor de iarnă cu prețuri începând de la 100 lei/persoană/zi (servicii de cazare – minim 2 nopți) în pensiuni de două și trei margarete.

Prețurile cresc în funcție de numărul de mese, pachete personalizate sau evenimente organizate, până la 200-220 lei/persoană/zi (cazare, demipensiune, mese festive, activități specifice Crăciunului). În cazul pachetelor de Revelion, pentru minim 3 nopți de cazare cu demipensiune prețurile pornesc de la 220 lei/persoană/zi și ajung la 300 — 350 lei/persoană/zi (demipensiune sau pensiune completă, masa festiva de Revelion, băuturi tradiționale din partea casei, tăierea porcului și masa festivă de ,,Pomana Porcului’, foc de tabără, grupuri de colindători, servicii tip spa/relaxare — toate incluse în prețul pachetului). Pentru cei ce optează doar pentru servicii de cazare, tariful pornește de la 120-150 lei/persoană/zi (minim 2 nopți).

,,Pensiunile agroturistice vor fi alegerea multora dintre românii care preferă să își petreacă Sărbătorile de iarnă conform tradițiilor strămoșești. Bugetul mediu pentru un turist s-ar situa între valorile de 700 — 900 lei/3 nopți cazare/demi-pensiune/masă festivă și activități propuse de gazde, în cadrul pensiunilor de două și trei margarete’, a declarat Maria Stoian, președinte fondator al Asociației Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC).

Cele mai căutate destinații sunt cele tradiționale deja atât pentru turismul rural de pensiune cât și pentru obiceiurile zonelor respective. Astfel, foarte mulți turiști optează pentru pensiunile maramureșene din zone precum Botiza, Valea Izei, Mara-Cosau, Ocna Șugatag, zona Bucovinei — Vama, Poiana Stampei, Vatra Dornei, Sadova, zona Rucăr-Bran-Moieciu-Fundata-Șirnea, zona Covasnei la Băile Balvanyos, Ținutul Neamțului — Ceahlău și Durău, Târgu Neamț.

,,De asemenea, zona Munților Apuseni — Albac și Arieșeni se bucură de o cerere foarte bună. În aceste zone turiștii se pot bucura atât de ospitalitatea și gastronomia pensiunilor ANTREC cât și de tradițiile de sărbători specifice fiecărei zone în parte’, a precizat Maria Stoian.n (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata